1 milyar kadın ayakta!

1 milyar kadın ayakta!

Kadınlar "kadına şiddeti" dans ederek protesto etti.


Kadına yönelik şiddete dikkat çekmeye çalışan V-Day hareketinin dünya çapında yürüttüğü "One Billion Rising Bir milyar ayaklanıyor" kampanyası kapmasında Kadıköy'de kadınlar da dans ederek harekete destek verdi.

Yaklaşık 500 kadın üzerinde 'Susma dans et, kadına karşı şiddete hayır' yazılı tişörtleri giyerek Kadıköy İskele Meydanı'nda topladı. Sanatçı Yonca Evcimik'in şarkılar söylediği etkinlikte kadınlar hep birlikte dans ederek "Kadına şiddete hayır" dedi. Saat 13.00'da başlayan etkinlik saat 13.20'de sona erdi. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de dans ederek kadınlara destek verdi.


ŞİDDETE DANSLI PROTESTO

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı üyeleri, “One Billion Rising” (Bir Milyar Ayaklanıyor) etkinlikleri kapsamında Samatya’da dans etti. Ermeni kadın yurttaşlarımıza ve kadına yönelik şiddet dansla protesto edildi.

Samatya Surp Kevork Ermeni Kilisesi önünde toplanan CHP İstanbul İl Başkanlığı üyeleri, üzerinde “Susma şikayet et”, “Kadına şiddete hayır” , “Kadın cinayetlerine son” , “Olmaz de. Dur de” ve “Kadına şiddete hayır. Dans et” cümlelerinin yazılı olduğu pankartı açtı.

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın da aralarında olduğu yaklaşık 30 kişi, Fasa Fiso Dans Grubu ile birlikte dans etmeye başladı. Topluluk sirtaki, harmandalı ve damat kasabı oynadı. Dansın ardından kısa bir açıklama yapan Oğuz Kaan Salıcı, “Burada olmamızın esprisi 14 Şubat Dünya Sevgililer Günü’nde tüm dünyada 1 milyar insanın dans etmesi. Bu dansı desteklemek için buradayız. Dansla kadına yönelik şiddeti protesto ediyoruz. Bir de geçtiğimiz iki ay içinde Samatya’da 3 tane yaşlı Ermeni yurttaşımıza karşı saldırılar düzenlendi” diye konuştu.

Bu saldırılarda bir Ermeni yurttaşın hayatını kaybettiğini anlatan Oğuz Kaan Salıcı, “Etnik kimliğe dayalı saldırıların da son bulmasını istiyoruz. Umuyoruz bir daha böyle kötü olaylar yaşanmaz” dedi.

Türkiye’nin dört bir yanında kadınlar dans ederek harekete destek verdi.

Fethiye’de ise  kampanyaya destek veren yerli ve yabancı kadınlar kol kola girip dans etti. Fethiyeli kadınlara, erkekler de destek verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.