1 milyon engelli ve yaşlıya maaş bağlandı

1 milyon engelli ve yaşlıya maaş bağlandı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları, bakanlık olarak 2022 Sayılı Kanun kapsamında muhtaç vatandaşlara engelli maaşı bağlandığını söyledi.

Bu çalışma kapsamında, 1 milyon 300 bin yaşlı ve engelliye maaş bağladıklarını belirten Zahteroğulları, Sağlık Bakanlığı'nın verdiği evde tedavi hizmeti ile Aile Bakanlığı'nın evde bakım hizmetini birleştirip, tek bir çatı altına almak için çalışma yürüttüklerini kaydetti. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve UNICEF işbirliğinde 'Her Çocuk İçin EngelSİZ Yaşam' hakkının hayata geçirilmesi için uluslararası bir konferans düzenlendi. Konferansta, engelli çocukların haklarını güvenceye almak için karşılaştıkları engeller ve olası çözüm yolları uluslararası uzmanlarca tartışıldı. Katılımcıları eğitim, çocuk koruma ve sağlık gibi çeşitli alanlarda çalışan uzmanlar, STK'lar, meslek kuruluşları ve engelli çocuk sahibi ailelerin temsilcileri oluşturdu. 

Toplantının açılışında katılımcılara, UNICEF Engelli Çocuklar Birimi Baş Danışmanı Rosangela Berman Bieler, Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Mustafa Aksoy, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları hitap etti. 

Evde bakım hizmeti
UNICEF Engelli Çocuklar Birimi Baş Danışmanı Rosangela Berman Bieler, yüksek gelir düzeyindeki ülkelerde bile engelli kişilerin yüzde 20 ila yüzde 40 arasında değişen bölümünün gündelik faaliyetlerine yönelik yardım ihtiyaçlarının genellikle karşılanamadığının altını çizdi. 130 kanun ve yönetmelikte yer alan sakat ve özürlü kelimelerinin yerine engelli sözcüğünün yerleştirildiğini kaydeden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları, "Engelli tanımı ve sınıflandırılması kanunlarda değiştiriliyor. Onurlu, üretken ve mutlu bireyler olmaları ve hayatın her alanda eşit katılımın sağlanmasını istiyoruz." dedi. Engelli bakım faaliyetleri kapsamında 400 bin engelliye evde bakım hizmeti sunduklarını hatırlatan Zahteroğulları, "10 engelliye özel kurumlarda ve 10 bin engelliye de bakanlık kurumlarımızda bakım veriyoruz. 1 milyon 300 bin yaşlı ve engelli vatandaşımıza 2022 Sayılı Kanun kapsamında maaş bağladık." diye konuştu. 

Zahteroğulları, Sağlık Bakanlığı'nın verdiği evde tedavi hizmeti ile Aile Bakanlığı'nın evde bakım hizmetini birleştirip tek bir çatı altına almak için çalışma yürüttüklerini kaydetti. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu (THSK) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aksoy ise kurumlarında engelliler için ayrı bir birim kurduklarını anlattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.