15 Temmuz Mustafa Cambaz

15 Temmuz Mustafa Cambaz

15 Temmuz gecesi şehitlerinden gazeteci ve foto muhabir olan Mustafa Cambaz 54 yaşında Yenişafak çalışanıydı. Darbe gecesi Cumhurbaşkanın isteği üzerine Çengelköy Polis merkezine gitti.

15 Temmuz gecesi şehitlerinden gazeteci ve foto muhabir olan Mustafa Cambaz 54 yaşında Yenişafak çalışanıydı. Darbe gecesi Cumhurbaşkanın isteği üzerine Çengelköy Polis merkezine gitti. Darbeciler halka ateş açtığı sırada en öndeydi ve şehit oldu. Yunanistan Gümülcine’de Yunanlıların bakılarına dayanamayarak İstanbul’a asker kaçağı olarak gelmişti. Oğlu ve eşi ile Zeytinburnu’na oturan aile son on yılda üç kere ev değiştirdiler. Bu evlerin üçü de Çengelköy’de bulunan evlerdi. İstanbul’u çok seven Mustafa Cambaz âşık olduğu şehirde, âşık olduğu yer için ölmüş ve yine âşık olduğu yere gömülmüştü.

Demokrasi Şehitlerimiz

15 Temmuz darbesinin ardından 246 şehit toprağa verdik. Şehitlerimizin isimleri çeşitli kurum be yerlere verilerek ölümsüzleştirildi. 15 Temmuz gecesinin kahramanlarında birisi de Ömer Halis Demir idi. ömer halisdemir kimdir Ömer Halis Demir, 1974 yılında Niğde Çukurkuyu köyünde yedi çocuklu bir ailenin oğlu olarak başlayan hayatı 42 yaşındayken çok sevdiği mesleğini ifa ederken hainlerin kurşunu ile son buldu. O darbeye karşı direnişin temsili haline gelmiş bir isim. Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı’nın emrini harfiyen gözünü kırpmadan yerine getiren Ömer Halis cuntacılar tarafından 30 kurşun yedi. Ancak o darbeci Semih Terzi’yi alnın ortasından tek kurşunla indirmiş darbenin seyrini değiştirmişti. O TSK’nin onuru ve gururunu kirletmeyerek şehit oldu.

O kanlı gecenin gelen görüntülerinde Semih Terzi’nin vurulma anı ve Ömer Halis Demir’in cuntacılar tarafından katledilmesi herkesin yüreklerini ağzına getirmiş, adete kahrolmuştuk. Ardından Zekai Aksakallının şehidimiz ile yaptığı son konuşmayı göz yaşları içerisinde anlatması, şehidimizin ne kadar önemli bir görevi ifa ettiğini bir kez daha ortaya koymuştu. Bir başka şehidimiz ilhan varankın hayatı başarılı bir akademisyen idi. 46 yaşındayken darbeciler tarafından şehit edildi. Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Mustafa Varank'ın ağabeyi olan İlhan Varank, İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde darbecilerin açtığı ateş ile hayatını kaybetti. 1971 doğumlu olan İlhan Varank, hayatını eğitime adamış bir isimdi. Küçük yaşlarda hafızlık eğitimi alan Varank, bunu devam ettirmemiştir.

Eğitim hayatına Milli Eğitim Bakanlığı Bursunu kazanarak ABD Ohio State Üniversitesinde bilgisayarlı öğretim teknolojileri alanında devam etmiş bu alanda kendisini son derece geliştirmiştir. Aynı üniversitede doktorasını tamamlayarak yurda dönmüştür. Afyon Koca Tepe Üniversitesi’nde Prof. Olarak çalışan Varank, Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölüm başkanlığı görevini yürütmekte ikin o gece hainler tarafından şehit edildi. O ve diğer şehitlerimiz onur ve gurur ile bu vatanı savundular. Şehitlerimiz baş tacımızdır.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.