15 yıllık belediye binası çürük çıktı

15 yıllık belediye binası çürük çıktı

Zeytinburnu'nda 1997 yılında hizmete giren belediye binasının çürük olduğu tespit edildi. Depreme dayanıksız olduğu anlaşılan bina yıkıldı. Yeni binanın temeli yarın atılacak.

 Yapımı 1997’de tamamlanan ve o tarihten bu yana Zeytinburnu Belediyesi hizmet binası olarak kullanılan bina, yıkılıp yeniden inşa ediliyor. Depreme dayanıklı olmadığı tespit edilerek bir süre önce yıkılan belediye hizmet binasının temeli Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından atılacak. 

   Deprem referanslı kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Türkiye’nin ilk pilot bölgesi ilan edilen Zeytinburnu’nda dönüşüm hızlı gerçekleşiyor. 1999’da meydana gelen büyük Marmara depreminden bu yana ilçede bin 500 bina yıkılıp, deprem yönetmeliklerine uygun olarak yeniden inşa edilirken başta okullar olmak üzere tüm kamu binaları da can güvenliği yüksek binalar haline getirildi. 1995 yılında temeli atılan 1997 yılından bu yana Zeytinburnu halkına hizmet veren belediye hizmet binası da bir süre önce deprem şartlarına uygun olmadığı için yıkıldı. Yarın temelinin atılması beklenen yeni binada belediyenin tüm hizmet birimleri bir araya getirilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.