16 yaşındaki futbolcu Salih Dursun’a özendi

16 yaşındaki futbolcu Salih Dursun’a özendi

İstanbul’da U16 Liginde Hakemin elinden kırmızı kartı alarak Hakeme gösteren bir futbolcu, ardından gülerek sahayı terk etti.

İstanbul’da U16 Liginde Hakemin elinden kırmızı kartı alarak Hakeme gösteren bir futbolcu, ardından gülerek sahayı terk etti.

Süper Lig'de geçtiğimiz günlerde oynanan Galatasaray-Trabzonspor maçı çok tartışılacak Hakem kararlarıyla gündeme çıkarken, Trabzon'dan 4 oyuncuya kırmızı kart çıkaran FİFA Hakemi Deniz Ateş Bitnel, geceye damgasını vuran isim olmuştu.

Maçın son dakikalarında yeşil sahalarda ender görülen bir olay yaşanmıştı. Hakem Deniz Ateş Bitnel, Cavanda'nın Trabzonspor ceza sahasında Umut Bulut'a yaptığı harekete penaltı kararı verince ortalık karışmış, Hakemin elinden kartı alan Trabzonsporlu futbolcu Salih Dursun'un FİFA Hakemi Bitnel’e kırmızı kart göstermesi ise sadece Türkiye'de değil dünyada ses getirmişti.

Trabzonsporlu oyuncu Salih Dursun da Hakemin elindeki kırmızı kartı alarak, Deniz Ateş Bitnel'e gösterdi. Hakem Bitnel, bunun üzerine Salih Dursun'u da kırmızı kartla oyun dışı bıraktı. Salih Dursun'un bu hareketi, sosyal medyada da gündeme oturdu.

16 yaşındaki futbolcu aynısını yaptı

Bu maçı izleyen birçok kişinin bu olay hafızasında yer alırken, bugün aynı olay Amatör Ligde yaşandı. U16 yaşındaki bir futbolcu maç sonunda Hakemin elinden sarı kartı aldı ve Hakeme gösterdi.

30 metreden koşarak Hakemin yanına geldi

Yenisahra Stadında oynanan Ataşehir Yoncaspor-Gümüşsuyu İstanbul U16 Ligi 36. Grup maçında konuk ekip Gümüşsuyu 5-4 öndeyken, 80 dakikalık maçın 76.dakikasında ev sahibi ekipten bir oyuncu Hakemin faul kararına tepki gösterdi. Yaklaşık 30 metreden koşarak Hakemin yanına gelen futbolcu Hakeme itiraz etmeye başladı.

Sarı karttan sonra Hakeme küfür etti

Hakemin kendisine sarı kart göstermesi üzerine, "ne var ulan sen ne yapıyorsun bana kırmızı kart mı vereceksin?" diyen genç sporcu, Hakeme sportmenliğe aykırı bir davranışta bulununca oyundan atıldı. Hakem kendisine yapılan fiili müdahale ve küfürden sonra sonra kırmızı kartı çıkartıp oyuncuya gösterirken, genç oyuncu Hakemin elinden kırmızı kartı bir anda çekip aldı.

Tebessüm ederek sahayı terk etti

Hakemin elinden kırmızı kartı alarak aynı Trabzonsporlu futbolcu Salih Dursun gibi Hakem gösteren D.K. isimli oyuncu daha sonra arkadaşlarına bakarak gülümsedi ve sahayı terk etti. Maç 5-4 Gümüşsuyu’nun üstünlüğü ile biterken Hakem, oyuncusu rapor etti.

 

Ali Kemal Demir

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum