18 Yaşından Küçükler Kardeşlik Testi Yaptırabilir Mi?

18 Yaşından Küçükler Kardeşlik Testi Yaptırabilir Mi?

Kardeşlik ve akrabalık testi, Türkiye'nin dört bir yanında bulan bazı illerde genetik testler alanında profesyonel hizmetler sunan DNA Test Merkezi'miz tarafından yapılan uygulamalar arasında yer almaktadır.

Kardeşlik ve akrabalık testi, Türkiye'nin dört bir yanında bulan bazı illerde genetik testler alanında profesyonel hizmetler sunan DNA Test Merkezi'miz tarafından yapılan uygulamalar arasında yer almaktadır. Özellikle kardeş olması muhtemel bireylerin müracaat ettiğin DNA testi uygulamalarının son teknoloji cihaz ve ekipmanlarla gerçekleştirildiği merkezimizde alanında uzman personelimiz büyük bir titizlilikle görevlerini yerine getirmektedir.

Faaliyetlerine başladığı günden bu yana STR testleri alanında talep edilen pek çok hizmeti profesyonel kadrosuyla başarılı şekilde sonuçlandıran merkezimiz, hem erkek hem de kız çocuklarına yönelik kardeşlik testi uygulamalarını da istenen düzeyde hızlı ve sorunsuz olarak sunmaktadır. Ancak bu testler 18 yaşından küçükler için vasisinin onayı olmadan gerçekleştirilememektedir. Ayrıca bu testler aynı gün içinde değil 5 ila 10 gün arasında bir sürede sonuçlanmaktadır.

Kardeşlik Testi Nedir?

Son dönemde en çok dikkat çeken STR testleri arasında yer alan kardeşlik testi, iki insanın aralarındaki bağ durumunun kardeşlik düzeyinde olup olmadığının yapılan biyolojik araştırmalar ve testler neticesinde sonuçlandırılması anlamına gelmektedir. Ülkemizde genellikle babalık testi ile bilinen uygulamalar arasında yer alan kardeşlik testi de yalnızca Sağlık Bakanlığı tarafından özel olarak yetkilendirilmiş DNA testi merkezlerinde icra edilen uygulamalar arasında gösterilmektedir.

Teste tabi tutulacak kişilerin cinsiyet ve anne babalar ile olan ilişkilerine göre bu kişilere uygulanacak test teknikleri birbirinden farklılık göstermektedir. Dolayısıyla erkek veya kız çocuklarında birbirinden farklı kardeşlik testi yöntemleri uygulanabilmektedir. Söz konusu en güncel ve bilimsel kardeşlik testi uygulamaları hakkında merak edilen tüm detayları https://www.dnatesti.com.tr bağlantı adresine sahip DNA Test Merkezi'mizin kurumsal internet sitesi üzerinde bulabilirsiniz.

Kardeşlik Testi Nasıl Yapılır?

Kardeş olması muhtemel bireylere yapılan testlerde başvuru sahiplerinin yanak içlerinden swab ya da kan örneği alınarak uygulamalar gerçekleştirilmektedir. Kardeşlik ve akrabalık testi mutlaka bu alanda uzmanlaşmış kişiler ve son teknoloji araştırma laboratuvarları kullanılarak gerçekleştirilmelidir. Zira bu konuyla ilgili olarak Moleküler Biyolog Alpay AVCI yapmış olduğu bir açıklamasında "Kardeşler arasında yapılan testlerde sonuçlar 1'den küçükse kişilerin birbirleriyle kardeşlik bağı olmadığını gösterir." demiştir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.