19 Teknoloji Haberleri

19 Teknoloji Haberleri

Dünyada gelişen birçok ülkenin bulunması teknolojinin de o denli gelişmesi anlamına geliyor. Her an kendini yenileyen ülkeler özellikle silah sanayinde birçok ürün piyasaya sürdü.

Dünyada gelişen birçok ülkenin bulunması teknolojinin de o denli gelişmesi anlamına geliyor. Her an kendini yenileyen ülkeler özellikle silah sanayinde birçok ürün piyasaya sürdü. Bu ülkelerin başında Rusya, ABD, Japonya, Kuzey Kore, Türkiye ve daha birçok ülke gelmektedir. Dünya haberleri olarak ele aldığımız teknoloji haberlerini detaylı inceleyelim.

 

Türkiye'nin yerli ürünü olan elektromanyetik topu Şahi ekranlarda gösterilmeye başladı. Şahi'nin özellikleri verilerek nasıl etkili bir silah olduğu anlatıldı. Şahi'den ilk defa bahseden Cumhur Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu saatten sonra Türkiye olarak dışa bağımlı olmayacağımızı söyleyerek ileriye dönük Türk ürünleriyle gelişime devam edeceğimizi söylemişti. Türkiye gibi birçok ülkenin teknoloji konusunda birbiriyle yarıştığını görüyoruz. ABD yapay zekâ üzerine çalışmalarını geliştirerek yapay zekânın hastalıkları teşhis etme konusunda önemli bir yere sahip olduğunu gösteriyor. Yapay zekâ hakkında bilgi vermek için İstinye Üniversitesinde seminer yapan Sam Green, tıp alanında atılmış en önemli adım olacağını belirtti.

 

ABD yapay zekâ ve başka birçok teknoloji ile uğraşırken Rusya stratejik bombardıman uçağını geliştiriyor. UAC tarafından stratejik bombardıman uçağı yapımının başlandığından bahsederek tasarımı hakkında bilgi verdi. Stratejik bombardıman uçağının yapılması Rusya'nın hava kuvvetleri bakımından oldukça gelişmiş olduğunu gösteriyor. Birçok ülkeye kafa tutan Rusya teknoloji bakımından ileri durumda olduğu için oldukça avantajlı. Rusya stratejik bombardıman uçağının sadece yeterli olacağını düşünmeyerek kara kuvvetlerini güçlendirecek yeniliklere başvuruyor. Yeni nesil savaş makineleri üreten Rusya yeni bir savaş olması halinde oldukça güçlü olacağını kanıtlar nitelikte ürünler üretmeye devam ediyor. Stockholm International Peace Research Institute adlı raporda Rusya'nın silahlanma alanında iki kat harcama yaptığını belirtiyor. Rusya sadece kara kuvvetlerini güçlendirmekle yetinmiyor. Teknoloji alanında modern tıp alanında ve daha birçok alanda yenilikler yaparak dünyada lider olmaya çalışıyor. Rusya’nın bütün bu savunma silahlarına karşı ABD'nin neler üreteceği merak konusu. ABD sürekli olarak Rusya ile rakip olmakta ve Rusya'nın daha fazla güçlenmesi büyümesini kaldırmamaktadır. Bu nedenle ne tür teknoloji ile karşımıza çıkacak merak ediyoruz.

 

Dünyada birçok teknoloji haberleri gelirken Japonya ve Kuzey Kore hiç durur mu? Gelişme ve teknoloji denildiği zaman ilk akla gelen ülkelerden olan bu iki ülke teknoloji alanında yenilikler yapmaya devam ediyor. Kuzey Kore özellikle ABD ile yaşadığı gerginlikten sonra savunma sanayisine yönelmiş ve birçok silah, uçak, tank üreterek ABD'ye gözdağı vermişti. Suların durulduğu şu zamanlarda gelişmeye devam eden Kuzey Kore her an savaş başlatabiliriz diyerek dünyaya meydan okumuştu. Rusya gibi hava, kara ve deniz kuvvetlerine önem veren Kuzey Kore tasarladığı ürünleri henüz piyasaya sürmediği için nasıl bir ürünle ortaya çıkacakları merak konusu. Japon ya ise telefon, teknoloji konusunda yeniliklere devam ediyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.