33.ncü yıldönümünde İngiliz deviyle ortak oldu!

33.ncü yıldönümünde İngiliz deviyle ortak oldu!

Kuruluşunun 33.ncü yıldönünü kutladığı gün, İngiliz fuar deviyle ortaklık yaptı.

Dünya fuarcılık pazarında 3000 çalışanı ve 40 ülkede hazırladığı 500’e yakın fuar ile faaliyette bulunan İngiltere merkezli fuarcılık şirketi REED Exhibitions ile Türkiye’de 500 çalışana ve beş şehirde fuar merkezlerine sahip, yılda 110 fuar gerçekleştiren TÜYAP arasında bir ortaklık anlaşması imzalandı.

Her iki grubun toplamda 85 yıla varan mesleki tecrübeleri, TÜYAP grubu şirketlerinden Tüyap Fuarcılık Anonim Şirketi ile REED grubu şirketlerinden Reed Cee GmbH  işbirliği ile  “Reed  Tüyap Fuarcılık Anonim Şirketi” nde  birleştirildi.  Başlangıçta Tıp, Ambalaj, Gıda İşlem ve Gıda ana başlıkları altında hazırlanacak fuarlar için sürdürülecek bu işbirliğinde TÜYAP’ın 20 yıla yakın bir süredir hazırladığı Tıp alanında; Ekspomed ve Labtek Fuarları, Ambalaj Endüstrisi konusunda; Avrasya Ambalaj ve Gıda İşlem Fuarları ile Foodist Gıda Fuarı, Mamtek İstanbul Mağaza, Market Donanımı ve Lojistiği Fuarı, Özel Markalı Ürünler ve Otel, Lokanta Endüstrisi için hazırlanan Horeca İstanbul fuarları  “Reed Tüyap Fuarcılık Anonim Şirketi” tarafından gerçekleştirilecek.

Basın toplantısında ortaklık ile ilgili görüşlerini açıklayan TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal, "Bugünün benim için ayrı bir önemi var. TÜYAP'ı tam 33 yıl önce bugün 28 Haziran 1979 tarihinde kurmuştum. Şirketi kurduğum günde böylesine önemli bir ortaklığa imza atmam benim için ayrı bir mutluluk" dedi.

Ünal, "REED TÜYAP ortaklığı ile de ülkemiz ve bölgemiz ticaretinin gelişmesinde çok olumlu bir rol oynayacağını söylerek, "Başlangıçta bir grup İstanbul fuarı için gerçekleştirilen işbirliği REED grubunun altı (6) milyon, TÜYAP’ın üç (3) milyon  ziyaretçisine ve on binler ile ifade edilen fuar katılımcı  kuruluşlarına çok farklı  fırsatlar  sunacak, onların yeni pazarlarda etkili oyuncular olmalarına imkan sağlayacaktır" diye konuştu.

REED Exhibitions  adına söz alan CEO Mike RUSBRIDGE ise; “TÜYAP, Avrasya fuarcılık pazarı içinde saygın ve çok önemli yeri olan  Türkiye’nin lider fuarcılık kuruluşudur.  Ortaklığımız REED Exhibitions adına stratejik bir öneme sahiptir. Bu ortaklık global şirket ağı yapımızı yerel deneyimler ile tamamlarken, TÜYAP ile birleşen portföyümüzün yarattığı sinerji müşterilerimize sunabileceklerimizi arttırmamız için bize eşsiz fırsatlar sunuyor. Engin bilgi birikimi ve 33 yıllık deneyimi ile TÜYAP,  önemli bir büyüme bölgemiz olan Türkiye pazarındaki portföyümüzü geliştirmede REED için ideal bir ortak olmakta. Bizim ve Tüyap’ın birleşen küresel networkü Türk ihracatçılarına yeni yollar açacak ve Türk sanayisi dünya çapındaki ticari ağını güçlendirecek” açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.