4 bin yeni konut

4 bin yeni konut

KİPTAŞ’ın Bahçeşehir’de inşasına başladığı 4 bin konutluk “Vaditepe Bahçeşehir” projesi satışa çıktı. Vaditepe evlerine bir saate 500 müracaat yapıldı.

Vaditepe Bahçeşehir evlerinin basın toplantısı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş ve KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım’ın katılımıyla yapıldı. 4 bin konutun yer alacağı mahallede en az 16 bin kişinin yaşayacağını ifade eden Topbaş, ilk etapta 2600 dairenin yapılacağını söyledi. İlk etapta yer alan 2+1 dairelerin dar gelirli vatandaşlara yönelik olduğunu, daha sonra yapılacak 1400 konutun ise tamamının bu kesime yönelik olacağını vurguladı.


Mahalle kültürü ön planda


KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Vaditepe’de mahalle kültürünü modern yaşamın kent olgusu içinde yeniden yorumladıklarını belirtti. İki yıl sonra teslimlerin yapılacağı belirtilen Vadipete evlerinin fiyatları 250 bin liradan başlıyor. Projede 4 ile 34 kat arasında binalar ve 1+1’den 5+2’ye kadar çeşitli tiplerde daireler yer alıyor. Vaditepe’de 3 adet camii 3 okul, anaokulu, sağlık alanları ve kreşler olacak. 


Önünden metro geçecek


Topbaş, metro çalışmalarının 2019’a kadar olan bölümünde Bahçeşehir uzantısının olmadığını ancak şu anda Sultanbeyli ve Bahçeşehir’in banliyö uzantısının ve metro bağlantısıyla ilgili proje çalışmalarını hızlı bir şekilde yaptıklarını dile getirdi. Topbaş, Vaditepe Projesinin 150 metre uzaklıktaki hafif metro niteliği taşıyan banliyö istasyonuna sahip olacağına işaret etti. Topbaş, tanıtım sırasında vatandaşlardan bir saat içinde 500 müracaat geldiğini belirtti

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.