550 Yılın İzinde Bosna-Hersek'te Osmanlı Mirası

550 Yılın İzinde Bosna-Hersek'te Osmanlı Mirası

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi, "Bosna Hersek'e duyduğumuz sevgi, bağlılık, muhabbet, kelimelerle anlatılabilecek bir muhabbet değildir. Bu muhabbetin, sevginin, bağların yüzyıllar boyunca devam edebilmesi için yeni yollar bulmak, va

    "550 Yılın İzinde Bosna Hersek Osmanlı Mirası Uluslararası Tarih Sempozyumu", Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen açılış programıyla başladı. 
    Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Develi, yaptığı konuşmada, enstitülerinin 25 ülkede kurulu 32 kültür merkeziyle, Türkiye'nin kültürel alanda tanıtılması için faaliyetlerini sürdürdüğünü dile getirdi.
    Öncelikle Türkiye ile tarihsel ortaklığı olan halklara yönelik enstitüler açtıklarını aktaran Prof. Dr. Develi, "İlk kültür merkezimiz Saraybosna'da açıldı. Bunun özel bir önemi var elbette. Saraybosna'nın Türkiye için, Türkiye vatandaşları için ayrı bir yeri, değeri var. Oraya duyduğumuz sevgi, bağlılık muhabbet kelimelerle anlatılabilecek bir muhabbet değildir. Bu muhabbetin, sevginin, bağların yüzyıllar boyunca devam edebilmesi için yeni yollar bulmak, var olan yolları güçlendirmek zorundayız" dedi. 

 Sempozyum
     Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesinin, Yunus Emre Enstitüsü, Türk Tarih Kurumu ve Zeytinburnu Belediyesinin katkılarıyla düzenlediği "550 Yılın İzinde Bosna Hersek Osmanlı Mirası Uluslararası Tarih Sempozyumu", bugün ve yarın yapılacak oturumların ardından 10 Kasım'daki sosyal programla sona erecek. 
     Sempozyumda Türk ve yabancı üniversitelerden 25 kadar öğretim üyesi tebliğ sunacak. Yarınki oturum ise Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Yerleşkesi'nde yapılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.