6 yaşında kitap yazdılar imzaya çıkıyorlar

6 yaşında kitap yazdılar imzaya çıkıyorlar

Bağcılar’da bir anaokuluna devam eden 24 öğrenci kendi kitaplarını yazdı. Önümüzdeki günlerde imza günü düzenleyecek olan minikler, kitapların satışından elde edecekleri geliri de büyük bir sosyal sorumluluk örneği göstererek engellilere bağışlayacak.

Bağcılar’da Gülbeşeker Anaokulu öğrencileri boylarından büyük bir işe girişerek kendi kitaplarını çıkardı. Önce hayal kuran minikler sonra bu hayallerini resim yaparak dışa vurdu. 24 öğrenci, öğretmenlerinin de yardımı ile resimlerini bir araya getirerek, resim ağırlıklı ilk kitaplarını çıkardı. Minikler kitabın yazılı bölümlerini ise yine öğretmenlerinin yardımı ile oluşturdular.

Anaokulu öğrencilerinden Zeynep Vatansever, Hanife Sena Kocaman ve Mehmet Buğra Yolalan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’yı ziyaret ederek hem kitapları hakkında bilgi verdi hem de röportaj yaptı. Miniklerin sorularına cevap veren Çağırıcı, “Sizleri bu güzel çalışmanızdan dolayı tebrik ediyorum. Pekçoklarımızın yapamadığını sizler daha okuma-yazma bilmeden yapmışsınız. Bunun devamını ileriki hayatınızda da bekliyoruz” dedi.

KİTAPLARINI İMZALAYACAKLAR
Kendi kitaplarını çıkaran minikler bununla da yetinmeyerek imza günü düzenliyor. Önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek program kapsamında gösteriler yapacak olan minikler aynı zamanda kitaplarını da imzalayarak satışını yapacak. Minikler buradan elde edecekleri geliri ise güzel bir sosyal sorumluluk örneği göstererek, engelliler bağışlayacak.
Okul öğretmenlerinden Feray Değer, okul olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın Değerler Eğitimi projesini uyguladıklarını ifade etti. Değer, kitapların içeriğinin bir yıl boyunca verilen değerlerin, çocukların gözünden yansıması olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.