7 yıllık ana-kız hasreti sona eriyor

7 yıllık ana-kız hasreti sona eriyor

Almanya'da annesinin işsizliği gerekçe gösterilerek 7 yıl önce 12 yaşındayken ailesinden alınarak, Hristiyan bir aileye verildiği belirtilen Elif Yaman, Sakarya'da yaşayan annesiyle buluşmak üzere, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın girişimleriyle İsta

Almanya'nın Düsseldorf kentinden THY'nin tarifeli seferiyle Atatürk Havalimanı'na gelen Elif Yaman'ı, burada ilgili bakanlığın görevlileri karşıladı.

Duygulanan Elif Yaman'ın, basın mensuplarına açıklama yapmak istemediği belirtildi.

Elif Yaman, daha sonra bakanlık görevlileriyle birlikte annesi Ayşe Yaman ile buluşmak üzere karayoluyla Sakarya'ya hareket etti.
Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde yaşayan ve 12 yıl önce işsizliği bahane gösterilerek sınır dışı edilen annesinden alınarak Hristiyan bir aileye verildiği belirtilen Elif Yaman'ın durumunu öğrenen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın talimatıyla yetkililer harekete geçmiş, anne ile kızının buluşturulması için Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı yetkilileri devreye girmişti.

Türkiye'de anneyi bulan yetkililer, yabancı ailenin yanında Türkçe konuşmayı da unutan Elif Yaman'a pasaport çıkartarak, uçak bileti temin etmiş, Elif'in uçak bileti ve pasaportla ilgili masrafları da devlet tarafından karşılanmıştı.

Elif Yaman ile annesi Ayşe Yaman'ın akşam saatlerinde Sakarya'da bir araya gelmesi bekleniyor.

Anne-kızın, buluşmalarının ardından Ankara'ya giderek Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a teşekkür ziyaretinde bulunacakları kaydedildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.