Adliye çetesine operasyon

Adliye çetesine operasyon

İstanbul polisi, çeşitli adliyeler, yerel mahkemeler ve Yargıtay'da devam eden bazı davalara müdahale ettikleri belirlenen çeteye operasyon düzenledi. Yaklaşık 2 yıllık teknik ve fiziki takip sonrası İstanbul, Ankara, Tekirdağ ve Aydın da yapılan eş zama

M.K.A. ve M.Ö. liderliğindeki suç örgütünün çeşitli mahkemeler ve Yargıtay'da devam eden davalara adliyelerde görevli örgütle irtibatlı personel aracılığıyla müdahale ettiğini ortaya koydu. 

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı doğrultusunda İstanbul, Ankara, Tekirdağ ve Aydın'da başlatılan eş zamanlı operasyonlarda 9'u adliye görevlisi, 3'ü avukat olmak üzer 26 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 4'ü soruşturma savcısının talimatıyla serbest bırakılırken, 22 şüpheli ise adliyeye sevk edildi. 

Şüpheliler hakkında "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, örgüte üye olmak, tehdit, yargı görevi yapanı hukuka aykırı olarak etkilemeye teşebbüs etmek, rüşvet vermek, kamu görevlisi üzerinde nüfus sahibi olduğundan bahisle menfaat temin etmek, Özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak ele geçirilmesi ve başkasına verilmesi, resmi belgede sahtecilik ve 6136 SKM" gibi birçok suçtan işlem yapıldı. 

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda, 6 adet ruhsatsız, 2 adet ruhsat süresi dolmuş tabanca, 975 adet fişek, 1 adet kalem kamera, çok sayıda dava dosyası fotokopisi, 3 adet sahte araç tanıtım kartı, Yabancı şahıslara ait pasaport, kimlik ve ikamet tezkereleri, çok sayıda çek ve senet, 3 adet sahte kaşe ve bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.