Adliye önünde eylem

Adliye önünde eylem

Büro Emekçileri Sendikası'na bağlı Anadolu Adliyesi çalışanı yaklaşık 100 kişi adliyelerdeki iş yükünün arttığı gerekçesiyle "İnsanca yaşam istiyoruz" diyerek eylem yaptı. “Adliyede nöbete angaryaya hayır", “Mali kayıplarımız karşılansın" yazılı pankart a

"DİLEKÇELERİ ADALET BAKANLIĞI'NA GÖNDERDİK"

Dünyanın en büyük adliyesi olan Anadolu Adliyesi'nin çalışanları adına basın açıklamasını okuyan İstanbul Büro Emekçileri Sendikası Başkanı Salih Aksoy, güvenceli ve güvenli bir iş istediklerini belirterek, kaldırılan fazla mesai ücretlerinin iyileştirme olarak maaşlarına eklenmesi taleplerini dile getirdi. Aksoy, "Kamu emekçilerinin hakları bir bir ellerinden alınmakta, maaşlara yapılan artışlar kamu emekçilerinin cebine girmeden zamlarla buharlaşmakta. 2012 Aralık ayında yapılan ek ödemelerimizin emekli aylığına dahil edilmesi talebiyle ülke genelinde topladığımız dilekçeleri Adalet Bakanlığı'na gönderdik" dedi.

Sendika olarak öncelikli taleplerinin fazla mesai yapılmasına gerek kalmadan iş düzeni oluşturulması olduğunu belirten grup, Adalet Bakanlığı'na tüm taleplerini bildireceklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.