Adliyeyi savaş alanına çeviren avukatlardan polise suç duyurusu

Adliyeyi savaş alanına çeviren avukatlardan polise suç duyurusu

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Özgürlükçü Hukukçular Derneği üyeleri, terör örgütü DHKP/C’den tutuklanan avukatlara destek için adliye içinde yaptıkları eyleme müdahale eden polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yapan dernek üyesi bir grup avukat, avukatların tutuklanmasına ve kendilerine yapılan müdahaleye tepki gösterdi. Avukatlar, 18 Şubat’ta savcılığa dilekçe vermek için giderken polisin kendilerine müdahale ettiğini ileri sürdü. Ancak avukatlar, DHKP/C operasyonu kapsamında tutuklanan meslektaşları için adliye içerisinde otuma eylemi yapmışlardı. Avukatların adliye içinde slogan atması ve pankart açması üzerine polis ve güvenlik görevlileri müdahalede bulunmuştu.

Açıklamada, “Olayla ilgili Başsavcılığın açıklamasına göre sözde yasa dışı eylem yapmaktaymışız. Bizler elimizde tahliye dilekçesi ile savcılık katına çıkmaktaydık.” denildi.

Basın açıklamasının ardından avukatlar, kendilerine müdahalede bulunan polis ve özel güvenlik görevlileri hakkında suç duyurusunu içeren dilekçeyi savcılığa verdi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.