Ahmet Davutoğlu: Yeniden şekillenen ülkelerde iş dünyamız yerini almalı

Ahmet Davutoğlu: Yeniden şekillenen ülkelerde iş dünyamız yerini almalı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye iş dünyasının yeniden şekillenen ülkelerin ekonomisinde yer almaları gerektiğini belirtti.

Davutoğlu, “Geçmiş yılların aksine bugün sizinle beraber düşünen, hisseden bir yönetim var. Ne olur yeniden şekillenen bu ülkelere gidiniz, buraların iktisadı yapılarını canlandırın, ayağa kalkmaları için elinizden geleni yapın.” dedi.

Bakan Davutoğlu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen ‘Uluslararası gelişmeler ışığında ufuk turu 2013’ konulu toplantıya katıldı. Türkiye’nin bütün dünyada etkili olmaya çalıştığını belirten Davutoğlu, iş dünyasının da yerini almasını istedi. Davutoğlu, “Geçmiş yılların aksine bugün sizinle beraber düşünen, hisseden bir yönetim var. Bugün gittiğiniz ülkelerde sizinler aynı idealleri paylaşan gücünü halktan alan muhataplarınız var. Ne olur siz de gidin, bu ülkelerin iktisadı yapılarını canlandırın, ayağa kalkmaları için elinizden geleni yapınız. Gerekirse risk alın ama onları kendi kaderlerine bırakmayın. Mısır’da devrim olduğu sırada herkes orayı terk etti. Bir tek Türk şirketleri oradan ayrılmadı. Çok sıkıntılar yaşadılar. Hepsine teşekkür ederim.” diye konuştu.

Yeni yılın bazı bölgeler için seçim yılı olacağını söyleyen Davutoğlu, yeni yönetimlerin Türk iş dünyası için hazır beklediğini ifade etti. Davutoğlu, konuşmasını şöyle bitirdi: “Afrika ve Latin Amerika gibi bölgelerde yapacağımız yeni açılımlar sonrasında iş dünyasından beklentilerimiz var. 2013 yılında yeni yönetimler iş başına gelecek. Bu seçimlerle bu yıl, olumlu yada olumsuz olaylar ile seçimlere dayalı bir yıl olacak. Mısır’da seçimler olacak. Tunus’ta seçimler olacak. Bu kez dört yıllık parlamentolar seçilecek. Bu yönetimler Türk iş adamlarını yani sizleri bekleyecek."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.