Ahmet Koca'yı darp eden polislere 12 yıla kadar hapis istendi

Ahmet Koca'yı darp eden polislere 12 yıla kadar hapis istendi

Fatih’te Ahmet Koca isimli vatandaşın polisler tarafından darp edilmesi olayıyla ilgili 11 polis hakkında 3 yıldan 12 yıla kadar hapis talebiyle iddianame düzenlendi.

Cumhuriyet Savcısı Ekrem Aydıner tarafından hazırlanan iddianamede, görüntülerde darp edildiği görülen Ahmet Koca müşteki olarak yer aldı. Olaya karıştığı belirtilen polislerden Adem Doğan, Muhammed Mustafa Gülcan, Atalay Erzurumlu, Mehmet Karakoyun, Seyit Ali Aktaş, Ali Yener, Can Ahmet Akgün, Ahmet Gülen, Fatih Kalabalık, Mustafa Altınok ve Ahmet Özdemir şüpheli olarak gösterildi.

Müştekinin anlatımıyla olay günü yaşananların yer aldığı iddianamede, cep telefonu ile çekilen görüntülerin incelendiği kaydedildi. İnceleme sonucunda görüntülerde şikayetçinin 5 polis memurunun arasında kaldığı ve bazı polislerin yumruk, tekme ve cop ile vurduğunun tespit edildiği anlatıldı. Bir polis memurunun ise meslektaşlarını engellemeye çalıştığı ifade edilen iddianamede, “Defalarca şikayetçiye vurdukları, şahsın elleri arkadan bağlı iken de tekme ve cop darbeleri ile vurmaya devam ettikleri, daha sonra şahsın arabaya bindirilerek götürüldüğü görüntülerden anlaşılmıştır.” denildi.

Polis merkezinin kamera görüntülerinden Koca’nın nezarethaneye elleri arkadan kelepçeli olarak konduğunun görüldüğü ifade edilen iddianamede, “Burada, bazı polis memurları şikayetçiye elleri arkadan bağlı olduğu için su içirmeye çalıştıkları halde bazılarının elindeki kelepçeyi çözmeyerek o şekilde nezarethanenin zeminine yatmasına neden olduklarının, hatta şikayetçinin nezarethanede büyük tuvalet ihtiyacını giderdiğinin görüldüğü.” ifadeleri yer aldı.

Kamera kayıtları ve tanık ifadeleri ile müşteki Koca’nın ifadelerinin birbiriyle uyumlu olduğu belirtilen iddianamede, şüphelilerin bir kişiye karşı insan onuru ile bağdaşmayan, bedensel ve ruhsal yönden acı çekmesine, aşağılanmasına yol açan davranışları gerçekleştirdiklerinin anlaşıldığı kaydedildi.

Şüpheliler hakkında ‘Bir kişiye karşı insan onuruyla bağdaşmayan ve bedensel veya ruhsal yönden acı çekmesine, algılama veya irade yeteneğinin etkilenmesine, aşağılanmasına yol açacak davranışları gerçekleştiren kamu görevlisi hakkında üç yıldan oniki yıla kadar hapis cezasına hükmolunur’ maddesi gereğince ceza istendi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.