Ak Parti 3 ilçeyi MHP’ye, Şişli’yi de DSP’ye bıraktığı konuşuluyor!

Ak Parti 3 ilçeyi MHP’ye, Şişli’yi de DSP’ye bıraktığı konuşuluyor!

Siyasi kulislerde; Ak Parti aday çıkartmayarak İstanbul'da 3 ilçeyi MHP’ye, çıkarttığı adayla Şişli’yi de DSP’ye bıraktığı konuşuluyor.

Ak Parti İstanbul’da Beşiktaş, Maltepe ve Silivri ilçelerinde aday çıkarmayarak MHP’nin adayları desteklenme kararı aldı.

Ak Parti'nin Şişli Belediye Başkan adayını belirleme süreci ve açıklama sonrasında, Şişli siyasi kulislerinde de; Ak Parti’nin çıkarttığı adayla Şişli’yi DSP’ye bıraktığı yorumlarına neden oldu.

SARIGÜL'ÜN DSP PLANI HAZIR
Mustafa Sarıgül aylardır CHP’den aday yapılmaz ise B ve C planlarını hazırlamış ve çalışmaya da başlamış durumda.
CHP’nin Sarıgül’ü aday göstermeyeceğinin konuşulduğu bir ortamda, daha doğrusu Sarıgül’ün bile DSP’den hazırlıklara çoktan başladığı bu süreçte Ak Parti'nin açıkladığı aday ve bu süreç Sarıgül’ün DSP’sine yarayacağı ifade ediliyor.

AK PARTİLİLER DE ENDİŞELİ DURUMDA
Ak Parti yönetiminin açıkladığı Şişli Belediye Başkan adayı ve bu aday açıklama sürecince yaşananlar, başta Ak Partililer tarafından endişe ile karşılanmış durumda. Ak Parti gibi bir parti de, açıklanan Şişli Belediye Başkan adayı ile ilgili sosyal medyada yapılan paylaşımların olması durumun vahametini ortaya koymuştur. 

İLK ÖNCE ÖMER FUAT GÜNDAY İSMİ ÖNE ATILDI
Ak Parti’nin Şişli Belediye Başkan adayı olarak uzun süredir Şişli İlçe Başkanlığı yapan ve her yerde de onun belediye başkan adayı olacağı ifade edilen Ömer Fuat Günday’dı. Medyada yayınlanan tüm listelerde de Ömer Fuat Günday ismi geçiyordu. 

SONRA FATMA ÖZDEN AY İSMİ AÇIKLANDI
Ama hiç kimsenin konuşmadığı ve kimsenin tahmin dahi edemediği, Ak Parti Şişli Meclis Üyesi Fatma Özden Ay ismi aday olarak açıklandı. 
Bu açıklama Ak Parti Şişli Teşkilatında büyük endişe ve şok yarattı. Teşkilat sabah saat 4’e kadar il binasında duruma tepki gösterdiler. Bu durumu düzeltene kadar da binadan ayrılmadı.

AKABİNDE DE NİHAL YILDIRIM AÇIKLANDI
Her şeye rağmen teşkilatın istediği olmadı. Ama ismi açıklanan Fatma Özden Ay'ın da adaylığı geri çekildi. Genel Merkez sorunu çözmüş olmak adına, ilçenin taleplerini yok saymamak adına, ilçeden istenilen isimler arasından Nihal Yıldırım’ın ismi son dakikada kabul görmüş oldu.

ADAY İSMİ ŞİŞLİ'DE ŞOK ETKİSİ YARATTI
Ak Parti’nin Şişli Belediye Başkan adayı kendisi başta olmak üzere hiç kimsenin tahmin dahi etmediği bir isim olmuş oldu.
İstanbul’a aday yapılan isim Türkiye’nin iki numaralı ismi olurken, Şişli’ye yapılan adayın başta kendisi olmak üzere hiç kimse tarafından ismi dahi zikredilmeyen birinin olması hem Ak Parti’de hem de Şişli siyasetinde şok etkisi yarattı.

ŞİŞLİ SİYASETİNİ SIKINTILI GÜNLER BEKLİYOR
Şu ana kadar sadece Ak Parti Şişli Belediye Başkan adayını açıkladı. Bu açıklamadan sonra hem Ak Parti camiasında hem de tüm Şişli siyasetinde şok etkisi yaratmışken diğer partilerin adaylarının açıklanmasından sonra Şişli'yi sıkıntılı günlerin beklediğine kesin gözüyle bakılıyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.