Ak Parti İstanbul’un yeni il başkanı Selim Temurci

Ak Parti İstanbul’un yeni il başkanı Selim Temurci

AK Parti İstanbul 5. olağan il kongresi Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapıldı. Aziz Babuşçu’nun milletvekili aday adaylığı için çekildiği AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’na Selim Temurci getirildi.

AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Selim Temurci, seçime tek aday olarak girdi. Temurci, 548 delegenin 520'sinin oyunu alarak, AK Parti İstanbul İl Başkanı oldu. Seçimde kullanılan 28 oy geçersiz sayıldı. Divan Başkanlığını da Genel Merkez Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu yaptı.

Ak Parti İstanbul’un yeni il başkanı Selim Temurci seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından bir konuşma yaptı.

 “İLK HEDEFİMİZ 7 HAZİRAN 2015 SEÇİMLERİ”

 Büyük bir sorumluluk üstlendik. İstanbul teşkilatlarının önümüzdeki dönemdeki ilk hedefi 7 Haziran 2015 seçimleridir. Hedef seçimdir değerli kardeşlerim. İstanbul teşkilatına tarihi bir sorumluluk düşüyor. Rabbim hepinizin, hepimizin yardımcısı olsun. Birlikte çalışmaktan onur duyduğumuz, bize yol çizen Aziz Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Tüm teşkilat mensubu kardeşlerime hassaten teşekkür ediyorum. Rabbim İstanbul’a, milletimize hizmet etmeyi bizlere nasip eyledi. Tabii bu nasip işidir. Sözlerimi şiar edindiğimiz şu cümleyle tamamlamak istiyorum. Durmak yok, yola devam!

AK PARTİ İSTANBUL’UN YENİ YÖNETİMİ:

Selim Temurci, Abdurrahman Dursun, Ahmet Cin, Ahmet Altunsoy, Ali Rıza Yapar, Ali Zeki Karadeniz, Altuğ Karataş, Celal Erdoğan, Cemal Sarıhan, Cihan Öztunç, Engin Meydan, Fadime Taycı, Fatih Bolcan, Fatih Tuna, Ferhat Sakallı, Feti Ahmet Balin, Fırat Oktay, Habibe Çiftçioğlu Başer, Habil Yazıcı, Halil İbrahim Tur, Hamide Mercan, Hasan Sakız, Hasan Kılıç, İsmail Yıldız, M. Abdulhalim Aksu, Mehmet Umur, Melek Şemşek, Metin Karakaş, Muharrem Ödemiş, Murat Atım, Mustafa Necati Işık, Mutlu Bozkurt, Ömer Faruk Besli, Ömer Fuat Günday, Özlem Öztekin Vural, Rabiye Ünlü Demir, Saadettin Çay, Seçkin Turan, Sedat Ecin, Serdar Gümüş, Serkan Duran, Serkan Haser, Sevilay Tuncer Uludağ, Şengül Karslı, Şevki Şar, Timuçin Oğuz, Tuğba Işık Ercan, Tülay Kalav, Yusuf Ulutaş, Zeynep J.Louise Kandur

SELİM TEMURCİ KİMDİR?

1970 yılında Rize Çayeli’nde doğan Selim Temurci, İmam Hatip Lisesi’nden sonra Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu.

Yüksek Lisansını ve Doktorasını Marmara Üniversitesi’nde ekonomi üzerine tamamlayan Temurci, özel sektörde üst düzey yöneticilik görevlerini yerine getirdi.

Köprü Gurubu Derneği Başkanlığının yanı sıra birçok sivil toplum kuruluşlarında kurucu ve yönetici olarak görev alan Temurci’nin ekonomi ve siyaset alanlarında çok sayıda makalesi yayımlandı.

Siyasi çalışmalarına Gençlik Kollarında başlayan Temurci; İl Başkan Yardımcılıkları da dahil olmak üzere farklı görevlerde bulundu.

2006 – 2009 yıllarında AK Parti Kağıthane İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, 2009 -2012 yıllarında ise İl Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Temurci, 2012 yılından 2015 AK Parti İstanbul 5. Olağan il kongresine kadar Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini yaptı.

2007'de görevinden istifa edip Milletvekili adayı olan ve 3 dönem İstanbul İl Başkanlığı görevini yürüden Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun da yardımcısı olarak Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak bu göreve atanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.