AK Parti, Tunuslu gençleri ağırladı

AK Parti, Tunuslu gençleri ağırladı

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda 'Tunus ile el ele' başlıklı konferans gerçekleştirildi. Programa İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, partililer ve Arap dünyasından gelen gençler katıldı.

Arap dünyasından gelen gençlere hitaben bir konuşma yapan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Değişen ve değişik olayların yaşandığı dünyamızda, değişim rüzgarı Akdeniz'in güneyine doğru uğradı. Akdeniz bir medeniyet havzasıdır. Biz de Türkiye olarak Akdeniz ülkesiyiz. Akdeniz'in her kıyısında meydana gelen gelişme Türkiye'yi doğrudan ilgilendiren gelişmelerdir. Bu bakımdan Libya'dan Suriye'ye uzanan çizgide, Tunus'tan Filistin'e uzanan çizgide meydana gelen her olay Türkiye'yi yakından ilgilendirmektedir. Bizim olaylara ilgimiz Türk milleti olarak şüphesiz haktan yana." ifadelerini kullandı.

'HER GELİŞME TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ'
Türkiye'nin olaylara bakışının çıkar temelli olmadığını dile getiren Bakan Şahin, "Türkiye olarak tarih boyunca bizim hayata bakışımız, olaylara bakışımız kendimize özgü özellikler taşıyan bakış olmuştur. Bu bakış, bu ilgi çıkar temeline dayanmamıştır. Tamamen yaratılışın asli gayesi etrafında şekillenmiş bir bakıştır. Çıkarcı bakış belki sonradan ortaya çıkan ikincil, üçüncül sonuçlar olabilir, asıl olan bizim bakışımızda insanı yaratılışının özellikleri itibarıyla kabul eden bir bakıştır. Bir başka ifadeyle insanın zatını, kişiliğini esas alan, onun doğuştan olan hukukunu korumayı esas alan bakıştır. Tunus'taki her gelişme Türkiye için önemli bir gelişmedir. Tunus'taki her iyi gelişme bizi sevindiren gelişmedir, husustur. Tunus'taki her olumsuzluk, doğabilecek her üzüntülü hadise bizi üzeren gelişmedir." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.