AK Parti’de Temayül Sonuçları Açıklanmayacak!

AK Parti’de Temayül Sonuçları Açıklanmayacak!

AK Partililer Pazar günü yapılan temayül sonuçlarını merak ederken, konuyla ilgili açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Ekrem sonuçların kesinlikle gizli kalacağını ve açıklanmayacağını belirtti.

 AK Parti’de Sarıyer’den ilçe yönetiminin ana kademesi, gençlik kolları yönetimi, kadın kolları yönetimi, mahalle başkanları ve meclis üyeleri olmak üzere toplamda 141 kişi Pazar günü oy kullandı. Sandıklar açılmadan genel merkeze gitti.

Oy verme işlemi öncesi açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Mart ayında gerçekleşecek yerel seçimler öncesi teşkilatın adaylara eğilimini ve yaklaşımını öğrenmek üzere böyle bir çalışma yaptıklarını belirterek, sonuçların kesinlikle gizli kalacağını ve açıklanmayacağını söyledi.

Süreç nasıl işleyecek?
16 MYK üyesi başkanın koordinesinde gerçekleşecek temayül yoklamalarının sonuçları sır gibi saklanacak. Sonuçlar doğrudan Ankara'ya, yani AK Parti Genel Merkezi'ne ulaştırılacak. AK Parti Genel Başkanı sıfatıyla Başbakan Erdoğan, burada kendisinin özel görevlendirdiği 9 kişilik ekiple birlikte sonuçları değerlendirecek. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 kişilik özel ekibinde Mustafa Şentop, Mehmet Ali Şahin, Ekrem Erdem, Menderes Türel, Haluk İpek, Nurettin Canikli, Mustafa Ataş, Güldal Akşit ve Zafer Çubukçu bulunuyor.

Erdoğan ihtiyaç duyarsa bu 9 kişilik kadroyu daha da genişletecek. Değerlendirilecek temayül yoklamalarında ciddi tezatlar ortaya çıkması halinde bu yoklamalar kentlere gönderilerek tekrarı istenecek. Erdoğan'ın ayrıca, belediye meclis üyelerinin de temayül yoklaması ile belirlenmesi yönünde talimat verdiği belirtiliyor.

 

Öte yandan manipüle sipariş haberlerle temayül sonuçları veren  basın kuruluşlarına itimat edilmemesi istendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.