Ak Partili Kadınlar’dan eldivenli protesto

Ak Partili Kadınlar’dan eldivenli protesto

AK Partili kadınlar, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için Beyoğlu'nda yürüyüş yaptı. '25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü' dolayısıyla gerçekleştirilen yürüyüşte, kadınlar bulaşık eldiveni takarak şiddeti protesto etti.

 'Kadına yönelik şiddete 0 tolerans' ilkesiyle düzenlenen yürüyüşe Beyoğlu İlçe Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, eşi ve çok sayıda AK Partili kadın katıldı. Kadınlar bir ellerine 'Şiddete Karşı Sıfır Tolerans' yazılı sarı eldiven taktı. Erkeklerin elinde ise 'Kadına karşı şiddet uygulamayacağımıza söz veriyoruz' yazılı dövizler yer aldı. 


Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı Özlem Zengin Topal, "Normalde temizlik yaparken eldiven takıyoruz ama şu anda şiddete karşı çıkmak için bunu temsilen taktık. Yağmurlu havada bizi yalnız bırakmayan beylere de teşekkür etmek istiyorum. Şiddet tüm dünyanın sorunu. Bu konuda o kadar çok uluslararası anlaşma var ki. Eğitimli eğitimsiz birçok kadın şiddete uğruyor. Hiç fark etmiyor. Kendi eşlerimizden başlayarak, kadına şiddete karşı sıfır tolerans diyoruz." dedi. 

Çanakkale Savaşı zamanındaki kadınları örnek gösteren Havva Köse isimli ev hanımı ise hemcinslerine önemli uyarıda bulundu. Boş gezen hanımları uyaran Köse, "Çarşıda, pazarda akşama kadar gez gez. Akşam çocuklar evine gelir. Yemek yok. Çok bilinçli olmamız lazım. Tabii beyler de gerekeni yapacaktır. Hanımlarımız bilinçli olmalı. Üniversite okumak şart değil. İlkokul mezunu olmama rağmen ben kızımı ve oğlumu üniversite mezunu yaptım." ifadelerini kullandı. 

Zemingül Şeker ise, "Dünyada kadına ve çocuğa yapılan şiddete hayır hayır hayır!" diyerek, kadına karşı şiddetin önüne geçilmesini istedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.