AK Partililer'in Beyoğlu gecesi

AK Partililer'in Beyoğlu gecesi

Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan, İzmir'in AK Partili Milletvekili Rifat Sait ve İzmirli heyete İstiklal Caddesi'nde eğlence mekanlarını gezdirdi. Demircan, amaçlarının herkesin rahat rahat gezebileceği, kimsenin kimseye karışmadığı bir Beyoğlu ol

'AK PARTİLİ BEYOĞLU İZMİR'DE ÖRNEK'
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AK Partili Vekil Rıfat Sait ve beraberindeki gazeteciler ile iş adamlarından oluşan heyete İstiklal Caddesi'ni bizzat gezdirdi, eğlence mekanlarını gösterdi. AK Partili belediyelerin hiç kimsenin yaşam tarzına müdahale etmediğini ve bunun en güzel örneğinin de eğlence mekanlarının yoğun olduğu Beyoğlu olduğunu söyleyen AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, gezideki bir amacın da İzmirlilere empoze edilen bu yanılgıyı kırmak olduğunu söyledi. Sait, "AK Parti belediyeciliği İzmir'de fazla yok. İstanbul'da çok şükür çok güzel belediyelerimiz var. Bunlardan biri Beyoğlu Belediyesi ve başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi. AK Partili belediyelerin yapmış olduğu hizmetleri yerinde görmek istedik. Bu çalışmaları gösterirken aslında İzmir'de bir ön yargı vardı biliyorsunuz. İzmir insanının üstüne empoze edilen bu önyargıda İzmir insanının AK Parti tarafından hayat tarzlarına müdahale edileceği söyleniyordu. Biz de bunu yerinde görelim istedik. Yani AK Parti belediyesi burada nasıl bir yaşam sunuyor, nasıl eğlence mekanları var ve buradaki çalışma şekli nasıldır yerinde görmemiz lazım. Çünkü AK Parti hem hizmet verir ama bir taraftan da insanların yaşam tarzına karışmaz. Biz bu ilkeyi benimsedik" diye konuştu. 

EĞLENCE YERLERİNİ GEZDİRDİ
Eğlence mekanlarını tek tek gezdiren ve Beyoğlu'nda yaptıkları ve yapacakları projeleri anlatan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "farklı dinlerin-dillerin mekanı Beyoğlu" söylemini kullandıklarını belirterek, kimsenin yaşam tarzına müdahale etmelerinin söz konusu olmadığını söyledi. Başkan Demircan, "Farklılıklarımızı zenginliğimiz bilerek, bunu sözle değil, eylemde de herkese yaşam hakkını verdiğimiz ve nihayetinde önce Beyoğlu'nun gençleri ve insanları olmak üzere bütün İstanbul'un şehir hayatı nedir merak edenlerin gelip, 'İşte Beyoğlu'nda hayat buymuş' diyebilecekleri, bunu hak edebilecek Beyoğlu'nu korumak amacımız Ve bunu yapmaya çalışıyoruz" dedi. 


'KİMSENİN KİMSEYE KARIŞMADIĞI BEYOĞLU'
Demircan, iki dönemdir yürüttüğü başkanlık görevi boyunca tek amaçlarının herkesin rahatça gezebildiği, kimsenin kimseye karışmadığı ve kaliteli mekanların bulunduğu bir Beyoğlu oluşturmak olduğunu dile getirdi. Başkan Demircan, Beyoğlu'ndaki felsefelerini ve uygulamalarını şöyle anlattı: 

"İkinci dönemdir başkanım, 8.5 yılı tamamladım. Beyoğlu, her geçen gün daha yaşanabilir daha kaliteli tarihine sahip çıkan bir yer haline geldi. Burada bir gün modayla ilgili bir festivalin olduğunu görebilirsiniz veya bir başka zamanda Yeşilçam ödülünü vermek üzere organizasyon yaptığımızı görebilirsiniz veya bir başka zamanda sahaf festivali yaptığımıza burada tanık olabilirsiniz. 14 Kasım'da sinagog baskınından dolayı terörist eyleme maruz kalmış, farklı dinlerden de olsa Müslüman'ı, Sünni'si, Alevi'si, Yahudi'si ile burada yaşadığımızı ve bu birlik ve beraberliğimize kasteden teröre karşı Beyoğlu'nun ortak yaşam felsefesini korumak ve savunmak adına hala içimizde bu heyecanı yaşadığımızı ve bu işlere hayır dediğimizi enerjiyi bulduğumuzu görebilirsiniz. Beyoğlu böyle bir yer."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.