Akgün, Şampiyon Bandocuları Çanakkale’ye Gönderdi

Akgün, Şampiyon Bandocuları Çanakkale’ye Gönderdi

İstanbul genelinde birinci gelen Türkoba İlköğretim Okulu bando takımı öğrencileri Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün tarafından ödüllendirilerek Çanakkale’ye topluca gönderildiler.

“Her Türk gencinin mutlaka kendi tarihini bilmek zorunda olduğunu, Türk tarihinin de en iyi öğrenilecek mekanının Çanakkale olduğunu” yeri geldikçe dile getiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün, başarınızı bence Çanakkale de yatan şehit atalarınızla da paylaşmalısınız” dedi.  

İlk kez Çanakkale'yi gezdiler
Çanakkale'deki şehitlikler ve anıt mezarları gezen öğrenciler, Çanakkale'yi gezme ve görme imkanı sağlayan Başkan Akgün’e teşekkür ederek, bu gezi kapsamında hayatlarında ilk defa Çanakkale'yi gezme imkanı bulduklarını, yokluk içersinde inanmışlığın verdiği kuvvetle düşmana karşı verilen destansı mücadelenin ruhunu ve heyecanını iliklerine kadar hissettiklerini dile getirdiler.
Rehber eşliğinde sırasıyla 57. Alay Şehitliği, Seddül Bahr, Kilit Bahr, Seyit Onbaşı, Yahya Çavuş Şehitliği, Hastane Şehitliği, Arıburnu, Conkbayırı, Namazgah ve Mecidiye Tabyası, Alçıtepe, Anzak Koyu ve Çanakkale Şehitliklerini gezen öğrenciler heyecanlarını her fırsatta dile getirdiler.

Anlatılanlar karşısında duygu yoğunluğu yaşayan öğrencilere kafile başkanı olarak Başkan Akgün’ün eğitim danışmanlığını yapan emekli öğretmen Ahmet Yazıcı’nın yanı sıra öğrencilerin velileri, öğretmenleri ve okul müdürleri de eşlik etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.