AKP’den Yunanistan’a çok sert ‘Ayasofya’ tepkisi

AKP’den Yunanistan’a çok sert ‘Ayasofya’ tepkisi

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Sakelaropulu'nun dini hoşgörüden söz etmesi tam bir çifte standart örneğidir. Yunanistan dini hoşgörü konusunda en temel kriterleri karşılamayan bir ülkedir" dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Ayasofya’nın ibadete açılması kararı sonrası Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu'nun Türkiye'yi hedef alan açıklamalarına tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan Ömer Çelik, şunları söyledi:

* Cumhurbaşkanımızın Ayasofya Camii kararı sonrasında Yunanistan yine her türlü kara propagandaya başvuruyor. Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakelaropulu'nun Türkiye'yi hedef alan açıklamaları tarih bilgisi ve hukuk bilgisi yoksunluğunun göstergesidir.

LAİKLİK DERSİ VERMEYE KALKMASI TRAJEDİDİR

* Avrupa'da başkentinde tek bir camiinin bulunmamasıyla nam salan Yunanistan Cumhurbaşkanı'nın, Ayasofya'yı konu ederek dini hoşgörüden söz etmesi tam bir çifte standart örneğidir… Yunanistan dini hoşgörü konusunda en temel kriterleri karşılamayan bir ülkedir.

* Yunan Cumhurbaşkanı'nın Türkiye'ye laiklik dersi vermeye kalkması ise trajedidir. Yunan Başpiskopos’un huzurunda Cumhurbaşkanlığı görevine başlayan Sakelaropulu'nun Türkiye'yi laiklikten uzaklaşmakla suçlaması laiklik konusunda bilgisizliktir.

SAKELAROPULU NE DEMİŞTİ?

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu, Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesi sonrası Papa Francis'i uluslararası ağırlığını koymaya çağırarak şunları söylemişti: Ayasofya'yı camiye dönüştürdüler. Bu durum, sadece Helenizm'e değil, aynı zamanda Hıristiyanlığa ve dünya kültürel mirasına yapılan bir harekettir. Bu, Türkiye'yi laik devlet değerlerinden ve hoşgörü ilkelerinden de uzaklaştıran bir karar.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.