Al Birini Vur Ötekine

Al Birini Vur Ötekine

Şampiyonluğa oynayan üç teknik adamın da bu hafta ders niteliğinde hatalar yaptığını gördük. İlginç bir biçimde bu hataları yinelemekten de vazgeçmiyorlar.

 

Beşiktaş dün akşam Bilic'e rağmen kazanarak liderliğini devam ettirdi. Bilic oyun içerisinde değişen skora göre taktik veremiyor, doğru oyuncu değişikliklerini yapamıyor ve futbolcularına özgüven aşılayamıyor. Dün akşam 1-0 a kadar Beşiktaş futbol takımı sanki 1 puana razı, ligden düşmemeye oynuyor gibiydi. yarı sahasına çekilmiş, top kaparsam hızlı çıkar gol atarım yoksa ne uğraşacağım anlayışı hakimdi. Karabük ise sanki şampiyonluğa oynuyor, seyircisi önünde baskılı ve bir an evvel golü bulmak ister gibiydi. maç 1-0 olana dek beşiktaş, beşiktaş gibi değildi.

Sonra 1-0 oldu. Karabük defansının evlere şenlik hali neden küme düşmemeye oynadıklarını da gösteriyordu aslında. fakat 1-0 dan sonra da karabük aynı şekilde baskıyı kurmuş beşiktaş'ı sahasına hapsetmişti. Kaleci ceza sahası dışında topa elle dokununca doğru bir kararla hakem kaleci waterman'a kırmızı kartı gösterdi. bu arada söylemeden edemeyeceğim bu bizim kulüplerde bulunan yabancı kaleci hastalığını gerçekten anlamıyorum. geçtiğimiz yıllarda bursaspor'da frey kaleyi koruyup saçma sapan goller yerken harun kenarda beklerdi, anlayamazdım. dün akşam da gördük ki; karabük'ün yedek kalecisi, asıl kaleciden kat kat daha iyi.

İkinci yarı başladığında beşiktaş'ın oyunu bir an evvel 2-0 a getirip maçı koparmaya ve kalan dakikalarda rahat bir oyunla yorulmadan maçı bitireceğini düşünüyordum. lakin hiç de öyle olmadı. karabük 10 kişi olmasına rağmen ikinci yarıya da etkili başladı. zaten bu etkisi de sakatlanan ersan'ın yerine alınan necip'in rakibini düşürüp kırmızı kartla oyundan atılmasına sebep oldu. bir takım düşünün ki karşısında 1-0 mağlup 10 kişilik bir takımdan kontra atak yiyip defansın arkasına atılan topla tehlike yaşıyor. akıl alır gibi değil! bir duran topla golü bulmaları sizi aldatmasın. golün geleceği o kadar belliydi ki! 1-1 olunca maç bilic garip ötesi bir değişikliğe daha imza atarak demba ba'yı oyuna aldı. Bu değişiklik ile birlikte karabük defansını tehdit eden bir ba kalmadığı için karabük daha rahat beşiktaş kalesine gelmeye başladı. beşiktaş suni bir şekilde saldırıp gol ararken maçın son anlarında, karabük 3 puanı getirecek pozisyonu da buldu aslında. 4 kişiye 1 kişi olarak yakalanan beşiktaş bu golü yese daha doğrusu karabük oyuncuları doğru pası atabilseler bugün bambaşka şeyleri konuşuyor olacaktık.

Eskişehir karşısında kaleyi bulan şutu olmadan 1 puanı alan Fenerbahçe takımında da teknik direktör İsmail Kartal'ın; ligin en verimli sol beki Caner'i sağ kanat oynatarak takımına zincir vurduğunu gördük. Fenerbahçe ve Beşiktaş oynadıkları bu futbolla kalan 6 haftayı kayıpsız kapatamayacaktır. Gaziantep karşısında golü son dakikalarda bularak kazanan Galatasaray'ın da muhteşem oynadığını veya Hamza hocanın doğru kararlar verdiğini söylemek zor. Ancak şu anda görünen şu ki; Galatasaray daha pozitif futbol oynuyor.

 
Umut Bulut'un futbolu bırakma yaşına geldiği şu günlerde hala kendisinden sağ açık yaratma peşinde olan Hamza hocanın şanslı olduğunu söylemenin çok doğru olduğunu düşünüyorum. Yoksa bunca hata ve özre rağmen Galatasaray'ın hala şampiyonluk yarışında olmasının başka açıklaması olabilir mi?
 
 
Saygılarımla
Olcay Şeker

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.