Alaturka Alışveriş Günleri Başlıyor

Alaturka Alışveriş Günleri Başlıyor

İstanbul Yılbaşı Hediyelik Eşya, El Sanatları ve Yöresel Ürünler Alışveriş Günleri, 25-31 Aralık 2013 tarihleri arasında Feshane Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını açıyor.

    İstanbul Yılbaşı Hediyelik Eşya, El Sanatları ve Yöresel Ürünler Alışveriş Günleri, 25-31 Aralık 2013 tarihleri arasında Feshane Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını açıyor. Platin Fuarcılık tarafından düzenlenen etkinlik üreticiden halka ekonomik alışverişin adresi olacak.
    25-31 Aralık 2013 tarihleri arasında Feshane'de düzenlenecek olan ''Alaturka Alış- Veriş Günleri'ne" ulusal ve uluslararası yüzün üzerinde firma katılacak. Katılımcılar, ülkelerin ve yörelerin kültürlerini yansıtan otantik ürünleriyle, gıdadan, hediyelik eşyaya kadar geniş seçenekleriyle ziyaretçiler için hem kaliteli hem de ucuz alışveriş imkanı sunacak. Yılbaşı için yeni bir konsept ve anlayış getirme hedefi ile yola çıkan ''Alaturka Yılbaşı Günleri'' Türkiye'ye özgün bir yılbaşı kutlama tarzını ziyaretçilerle buluşturacak.

İhtiyaç için Alışveriş!

   Bu fuar, harcama tüketimi anlayışının yerine, üretim, ihtiyaç, estetik, gelenek, kültür ve sanatı ön plana çıkaran, paylaşan fuar olarak İstanbulluların hayatına yeni bir renk ve heyecan katacak.

   "Alaturka Yılbaşı Alışveriş Günleri'nde" yılbaşına özel binlerce yerli ve yabancı otantik hediyelik eşyanın yanı sıra, her yörenin kendine ait tatlarını bir arada bulmak mümkün olacak.

   Fuarda ayrıca Türkiye'nin en iyi otellerinde uygun ve cazip fiyatlarla tatil yapma imkanı bulmak mümkün olacak.

Diyarbakır'ın en değerli Bakır işlemeleri Alaturka Yılbaşı Alışveriş Günlerinde!

   Fuarda birbirinden farklı, el yapımı değerli ürünlerin yanı sıra Diyarbakır bölgesinin en önemli Bakır İşlemecisi Tanrıkulu Bakırcılık'a ait döküm ürünler, fincan takımları ve bakır çaydanlıkları gibi ürünleri satın alma fırsatına sahip olunabilecek.
Ortadoğu ve Orta Asya Ülkelerinden önemli sayıda katılım olacak!

   Başta Filistin olmak üzere birçok Ortadoğu ülkesi Özbekistan, Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan gibi Orta Asya Türk Cumhuriyetlerden de katılım olacak. Fuarda ülkeler kendi geleneksel hediyelik ürünleri ve bu ülkelere özel yemeklerini ziyaretçilerin beğenisine sunacaklar.
Platin Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Murat Aslan;

   "Feshane'de bu yıl ilk defa gerçekleştireceğimiz fuarda çok çeşitli ve her keseye uygun ürünleri bulmak mümkün olacak. Yabancı firmaların yoğun ilgi gösterdiği fuara yüzlerce yerli üreticinin de katılacak. Özellikle geleneksel ve otantik hediyelik eşyaların sergileneceği fuarda yöresel ürünler de ağırlıklı yer alacak" dedi. Toplumların çağdaş dünyada varlıklarını idame ettirmeleri ve hak ettikleri yere gelebilmelerindeki en önemli etkenlerden birisinin, kendi kültürlerini ileriki nesillere aktarmak olduğunu vurguladı. Bu fuarla asıl yapmak istediklerinin dünyada bulunan el sanatlarının, özellikle de unutulmaya yüz tutmuş ürünlerin ön plana çıkarılması ve otantik değerlerin halkın beğenisine sunularak yaşatılması olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.