Aliya İzzetbegoviç’in Torunları Başakşehir’de

Aliya İzzetbegoviç’in Torunları Başakşehir’de

Başakşehir Belediyesi Ramazan programlarının yedinci günüde yurt dışından gelen misafirlerini ağırladı. Bosnalı 20 hanımın, Bosna Savaşı’nın ardından Saraybosna’da kurduğu Kevser İlahi Grubu, Sular Vadisi’nde sahne aldı.

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın ev sahibi olduğu geceye, AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletveliki Harun Karaca, AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Ünal Kacır ve Başkan Yardımcıları katıldı.
Vadi’de Bosna Rüzgarları Esti

Başakşehir’de ikamet eden Milletvekili Ünal Kacır, Başakşehirliler’e yaptığı selamlama konuşmasında Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’a teşekkür etti. “Ben de Başakşehirliyim. Ramazan etkinliklerini zevkle takip ediyorum. Herkesin evinde yiyeceği fazlasıyla var ama sokak iftarları birlikte aynı sofrada buluşmanın mutluluğunu yaşatıyor. Dün bu vatanı birliktelikle kurtarmışsak bu günde hep birlikte omuz omuza yukarılara taşıyacağız. Bizim için Bosna ayrı bir öneme sahip büyük komutan Aliya İzzetbegoviç’in torunlarını Başakşehir’de ağırlamak çok anlamlı” dedi.
Bosnalı kadınlara destek için kurulmuş olan Kevser İlahi Grubu, tanınmış Türk Tasavvuf Müziği ve ilahileri Boşnakça seslendirdikleri eserlere farklı bir yorum kattı. İlahileri Türkçe’de okuyan grup vatandaşlardan büyük ilgi gördü.
Milletvekilleri Harun Karaca ve Ünal Kacır ile Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, konser bitiminde Bosnalı grubu Başkaşehirlilerle buluşturan Kevser Derneği Başkanı Mediha Dzakmic’e hat sanatı ile yapılmış bir tablo hediye etti. Toplu olarak çektirilen hatıra fotoğrafının ardından grup alkışlarla uğurlandı.

Konserler vatandaşların dinlenme yeri oldu
Türk tasavvuf müziğinin usta icracılarından Ender Doğan, gönüllere dokunan parçalarını Gölet sahnesinde Bahçeşehirliler’e söyledi. Türk tasavvuf müziğinin seçkin örneklerini sunan sanatçı beğeni topladı.
Gecenin bir diğer konseri ise Şahintepe’de gerçekleşti. Türk Halk Müziği’nin son yıllarda yetiştirdiği en özel seslerinden Necdet Kaya, türkü severlere seslendi. Güvercintepe/Altınşehir etkinlik alanında ise Ordu ili Çiftlik Beldesi Derneği’nin ilgi gören programları gerçekleşti. 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.