Altınovaspor Türkiye Şampiyonasında

Altınovaspor Türkiye Şampiyonasında

İstanbul U19/1 Ligi Türkiye Birinciliği Elemesi maçında Kartal Bulvarspor ile Altınovaspor Selimiye Stadında karşıya geldiler.

İstanbul U19/1 Ligi Türkiye Birinciliği Elemesi maçında Kartal Bulvarspor ile Altınovaspor Selimiye Stadında karşıya geldiler. Normal süresi 2-2 sona eren mücadelenin uzatma dakikalarında buduğu golle maçı 3-2 kazanan Altınovaspor Türkiye Şampiyonasında ilimizi temsil etmeye hak kazandı.

Maç öncesi Kupa töreni yapıldı

Maç başlamadan önce gruplarını şampiyon olarak tamamlayan iki takımda şampiyonluk kupalarını aldılar

Selamet Yılmaz, Sergen Yurtseven ve Yakup Akbaşoğlu hakem triosunun mükemmel bir yönetim gösterdiği çekişmeli mücadele karşılıklı ataklarla başladı. İki takımında gol aradığı maçın 15.dakikasında Kartal Bulvarspor Nuri Can Karaarslan'ın ceza sahası dışından attığı mükemmel golle 1-0 öne geçti. Yediği golden sonra baskılarını arttırıp beraberlik arayan Altınovaspor 20.dakikada Mahmut Satılmış'ın golüyle maça dengeyi getirdi 1-1.

Bu dakikadan sonra Kartal Bulvarspor Ömercan Kartal ile Altınovaspor'da Özcan Taşçı ile girdikleri net gol pozisyonundan yararlanamadılar. Maçın 43.dakikasın gelişen Kartal Bulvarspor atağında ceza sahasına yapılan ortada topu elinden kaçıran Altınova kalecisi Eyüp Erkan'ın hatasını iyi değerlendiren Ömercan Kartal takımını 2-1 üstünlüğe taşıyan golü kaydetti. Kalan sürede ve uzatma bölümünde skor değişmeyince ilk yarı Kartal temsilcisinin üstünlüğü ile geçildi.

İkinci yarıya Altınova golle başladı

İkinci yarının ilk atağında Altınovaspor Emre Uras'ın karambolde attığı golle skoru tekrar eşitledi 2-2. Bu dakikadan sonra oyunun hakimi olan ve galibiyet golü arayan taraf Güngören temsilcisi Altınovaspor oldu. Baskılı oyunuyla Bulvar kalesinde tehlikeler yaratan Altınovaspor Berat Ünverdi, Hüseyin Demirbaş, Şafak Küçükbektaş ve Özcan Taşçi ile net gol pozisyonlarına girsede kalesini başarı ile koruyan Muharrem Yüksel'i geçemediler.

İlerleyen dakikalarda maça ortak olan Bulvarspor Doğa Köse ve Nuri Can Karaarslan ile yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. İki takımın ataklarından sonuç çıkmayınca mücadelenin normal süresi 2-2 sona ererek 15 dakikalık iki devre halinde uzatma bölümüne geçildi.

Beraberlikle biten mücadelede uzatmalara geçildi

Uzatma dakikalarının ilk bölümüne hızlı başlayan taraf Sarı Yeşilli Altınovaspor oldu, ilk dakikada kaleci Muharrem ile karşı karşıya kalan Mahmut Satılmış zor olanı yaparak topu auta attı.

Özcan Taşçı turu getiren golü kaydetti

Karşılıklı ataklarla geçilen mücadelenin 7.dakikasında Altınovaspor'dan Özcan Taşçı attığı golle takımını 3-2 öne geçirdi. Galibiyet golünden sonra Kartal temsilcisinin ataklarına karşı skoru korumayı bilen Altınovaspor ilk uzatma bölümünü 3-2 üstünlükle geçmeyi bildi.

İkinci Uzatma dakikalarında baskılı oynayan Kartal Bulvarspor yakaladığı gol pozisyonlarında başarılı olamadı ve mücadele Altınovaspor'un 3-2 üstünlüğü ile sona erdi. Bu galibiyetle Türkiye Şampiyonasına gitmeye hak kazanan Altınovaspor Teknik Ekibini ve futbolcularını kutluyoruz.

kartal-bulvarspor-004.jpgaltinovaspor1.jpgaltinovaspor2.jpgaltinovaspor3.jpgaltinovaspor4.jpgaltinovaspor5.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.