Altunay: “En büyük engel aslında mani olmaktır”

Altunay: “En büyük engel aslında mani olmaktır”

Sultangazi’de kurulan engelli araçları şarj noktalarında engelli vatandaşlar evlerinde 8 saatte şarj ettikleri araçlarını artık 2 saatte şarj edebilecek

Sultangazi Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engelli vatandaşların sokakta rahatça gezebilmeleri için yeni bir projeyi faaliyete geçirdi. Sultangazi’ de kurulan engelli araçları şarj noktalarında engelli vatandaşlar evlerinde 8 saatte şarj ettikleri araçlarını artık 2 saatte şarj edebilecek. Vatandaşlar aynı zamanda cihazlarda bulunan ekranlar sayesinde film izleyip, internete bağlanabilecek.

“ENGELLİ VATANDAŞLARIN ARAÇLARI ESKİDİĞİ ZAMAN…”

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, engelli vatandaşların evlerinde akülü araçlarını şarj etmek için bekleme sürelerinin kısaldığını belirtti. Altunay konuşmasına, “Şehrin belirli noktalarını konulmuş bu şarj istasyonlarında artık 10 -15 dakikalık bir şarj ile bütün ihtiyaçlarını görüyorlar. Onların tabii ki sadece bu şarj istasyonuna ihtiyaçları yok. Bu tekerlekli sandalye noktasında da bugüne kadar ihtiyacım var diyen herkese cevap verebilir noktadayız. Hatta engelli vatandaşların araçları eskidiği zamanda gerek akülerini, gerek tekerleri, gerekse aracını değiştirme noktasında kaymakamlığımız ile beraber bu ihtiyacı karşılıyoruz” şeklinde devam etti.

“ENGELLİ RAMPALARIN ÖNÜNE ARAÇLARIN PARK EDİLMEMESİ GEREKİYOR”

Altunay, belediyece kurulan engelliler merkezi ile tüm engellilere ulaşıp onların ihtiyacını karşılayacak çalışmaların hep beraber inşa edileceğini ifade ederek “Daha önce hükümetimizin almış olduğu bir karar ile yolların, parkların yaşayışın düzenlenmesi ve onların hayatının kolaylaştırılması için bir dizi tedbirler alınmıştı. Gereği kadar yerine getiremediğimizi ifade ediyorum. Belki her şeyi tam olarak bitiremedik ama bir işe başlanması ve bir noktaya getirilmesi de önemli bir noktadır. Bunu Sultangazi’de yaptığımız kanaatindeyim. Yollarda vatandaşlarımızın giriş çıkışlarını rampalar ile kolaylaştırıyoruz. Ancak zaman zaman onların önüne yapılan parklar maalesef arkadaşlarımızı girmiş olduğu kaldırıma tekrar geri çevirebiliyor. Bu konuda vatandaşlarımızın da böyle bir önemli günde duyarlılığın daha da gelişmesini ve mutlaka engelli rampaların önüne araçların park edilmemesi gerektiğini de buradan duyurmuş oluyorum. Çünkü en büyük engel aslında mani olmaktır” dedi.

ÇAĞLAYAN: “NE OLDUM DEĞİL, NE OLACAĞIMI DÜŞÜNECEĞİZ”

Şarj istasyonunda akülü aracını şarj eden vatandaşlardan Ümit Çağlayan, “Engellilik kafada başlıyor. Kafadaki engelleri atarsak engelli diye bir şey kalmaz. Herkes bir engelli adayıdır. Çünkü ne oldum değil, ne olacağımı düşüneceğiz. Bu şarj aleti sayesinde ben evde 6 ile 8 saat arası doldurduğum aracımı burada 2 saatte dolduruyorum” dedi.

Aracını şarj eden bir diğer vatandaş Adnan Kadıoğlu ise istasyonların kurulmasından önce yolda kalma tehlikesi yaşadığını belirtti. Kadıoğlu: “Birkaç defa yolda kalma durumu yaşamıştım. Buradaki bu şarj istasyonlarının farkında olduğum için herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Evde 8 saatte şarj ettiğimiz araçlarımızı burada kısa sürede şarj edip 10 - 15 kilometre yol yapabiliyoruz. Bu yüzden kendilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.