Anadolu Yakası 'Bahçıvanlık Kursu' heyecanlı başladı

Anadolu Yakası 'Bahçıvanlık Kursu' heyecanlı başladı

Anadolu Yakası 2013 Yılı I. Dönem Bahçıvanlık Kursu, İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş.nin koordinatörlüğünde, İdealtepe Eğitim Merkezinde başladı

Avrupa Yakası Bahçıvanlık Kursu’nun ardından, 27 Şubat’ta açılış töreni yapılan Anadolu Yakası Bahçıvanlık Kursu, 2013 Yılı I.Dönem eğitimine, toplumun her kesiminden kursiyerin yoğun ilgisiyle başladı. Eski mezun kursiyerlere de sertifikalarının verildiği törene yeni başlayanların heyecanı damga vurdu.

İdealtepe Bahçıvanlık Eğitim Merkezi´nde yeni dönem eğitimine başlayan kurs, Anadolu Yakası Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Maltepe  Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde ve İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş. koordinatörlüğünde düzenleniyor.  Sosyal Sorumluluk Projesi çerçevesinde ücretsiz gerçekleştirilen 2013 I. Dönem Bahçıvanlık Kursu açılış töreninde İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Murat Ermeydan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anadolu Yakası Park ve Bahçeler Müdür Yardımcısı Hüseyin Yılmaz ve kurs eğitmenleri hazır bulundu.
Bahçıvanlık Kurslarına meslek sahibi olmak isteyenler, bahçıvanlığı daha profesyonelce sertifikalı olarak yapmak isteyen bahçıvanlar, çiçekçi-fidancı esnafı, peyzaj-ziraat-orman fakültelerinden yeni mezun mühendis, mimar ve teknikerlerden  pratik tecrübelerini arttırmak isteyenlerin yanında hobi olarak yapmak isteyen yediden yetmişe okur yazar olan herkes katılabiliyor. Dersler; haftada 3 gün Pazartesi, Çarşamba ve Cuma Günleri 08:30-16:10 saatleri arasında otuzaltı (36) işgünü (288 saat) boyunca devam edecek ve kurs, 22 Mayıs 2013 tarihinde sona erecek.
İdeal Tepe 50. Yıl Parkı içindeki eğitim merkezinde yapılan açılış töreninde konuşan İstanbul Ağaç ve Peyzaj Genel Müdür Yardımcısı Murat Ermeydan, Bahçıvanlık Kursu’nun proje aşamasından bugüne kısa geçmişinden bahsederek, bu Sosyal Sorumluluk Projesi’ni çok önemsediklerini belirtti. Hem Avrupa, hem de Anadolu Yakası’nda iki ayrı kurs merkezi ile hizmet verdiklerini dile getiren Ermeydan, yeni başlayan kursiyerlere, Avrupa Birliği Muktesebatı ile uyumlu olan; Halk Eğitim Merkezi ile ortak yürütülen çalışma sonucu verilen sertifikanın önemini vurguladı. Anadolu Yakası Park ve Bahçeler Müdür Yardımcısı Hüseyin Yılmaz da sertifika alanlara hayırlı olması ve yeni dönem kursiyerlere de başarı dileklerini iletti.

Yeni kursiyerlerin bahçıvan önlüklerini giyerek derse hazırlandıkları dönem açılışı, 2012 II. Dönem mezunu kursiyerlerin sertifika heyecanı ile devam etti. Mezunlara ödülleri, İstanbul Ağaç ve Peyzaj Genel Müdür Yardımcısı Murat Ermeydan, Anadolu Yakası Park ve Bahçeler Müdür Yardımcısı Hüseyin Yılmaz ve kurs eğitmenleri tarafından verildi.
2012 II. Dönem’ini birinci olarak tamamlayan Ulaş Palabıyık kurs boyunca öğrendiklerinden bundan sonraki yaşamında çok önemli faydalar sağlayacağına olan inancını dile getirdi ve yaklaşık 3 ay süren kurs sırasında tecrübe ettiği kaliteli eğitim ile dostluk ortamını özleyeceğini sözlerine ekledi.

Her yıl yaklaşık 120 kişinin mezun olarak yeni bir meslek kazandığı Anadolu Yakası Bahçıvanlık Kursu, 2012 II. Dönem mezunlarına sertifikalarının verilmesinin ardından çalan ders ziliyle eğitime başladı.  Törenin ardından eski mezun bahçıvanlar mutluluklarını fotoğraf çektirerek Kurs yöneticileri ve birbirleriyle paylaştılar.

Hem teorik hem de pratik eğitim alan bahçıvan adayları; Kurs süresince şu dersleri alıyorlar:
Proje Okuma, Toprak Hazırlığı, Ekim-Dikim Faaliyetleri, Sera Yapım Tekniği, Çevre Koşulları, Dış Mekan Bitkileri, Çim Alan Tesisi, Süs Bitkilerinde Budama, Süs Bitkileri Hastalıkları İle Mücadele, Kültürel Bakım, Meyvecilik, Toprak İşleme Alet ve Makinelerinin Ayarı ve Kullanılması.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.