Anneler çocuklarıyla kitap okuyacak

Anneler çocuklarıyla kitap okuyacak

Bağcılar’da hazırlanan “Anne Benim İçin Benimle Oku” projesi ile anneler çocuklarıyla birlikte kitap okuyacak. 9 ay boyunca devam edecek etkinlik kapsamında toplam farklı okullardan 4 bin öğrenci ve anneleri 72 bin kitap okuyacak

 Bağcılar’da, “Anne Benim İçin Benimle Oku” adı altında yeni bir proje daha hayata geçti. 554 bin 115 TL bütçeli projenin büyük bir bölümü İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından geri kalan kısmı ise Bağcılar Belediyesi’nce karşılanıyor. Toplumda kitap okuma farkındalığı oluşturmaya yönelik hazırlanan proje ile okuyan ebeveynlerin çocuklarına rol model olmaları amaçlanıyor. Çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmaya yönelik proje ile okul kütüphanelerindeki kitap sayısının da artırılması hedefleniyor.

4 BİN ANNE 9 AY KİTAP OKUYACAK

Proje kapsamında Bağcılar’da faaliyet gösteren 80 eğitim kurumunda belirlenecek rehber öğretmenlere “okuma zekası ve kişisel gelişim” üzerine seminerler verilecek. Öğretmenlerin seminer dönemini tamamlamalarının ardından ise Bağcılar’daki her okuldan 50 öğrenci seçilecek ve bu öğrenciler annelerinin de dahil edileceği kitap okuma etkinliğine katılacak. Toplam 4 bin öğrenci ve 4 bin anne her ay bir kitap olmak üzere 9 ay boyunca kitap okuyacak. Proje kapsamında ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere farklı kitaplar belirlendi. 9 ay sonunda 72 bin kitap okunması hedeflenirken, kitapların yazarları ile öğrenci ve aileler de bir araya getirilecek.

Projenin tanıtımı için Bağcılar Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, İstanbul Kalkınma Ajansı Proje İzleme Uzmanı Gökhan Çoban ile çok sayıda vatandaş katıldı.




ÇAĞIRICI: TÜM PROJELERE DESTEK VERECEĞİZ

Burada konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, projeyi çok önemsediğini söyledi. Kitap okuma alışkanlığının tabana yayılması için projenin son derece önemli olduğunu ifade eden Çağırıcı, hiçbir kurum ve kuruluş gözetmeksizin hangi kurum tarafından hazırlanırsa hazırlansın tüm projelere destek vereceklerini söyledi.

Bir nesli o neslin ailelerinden başlayarak yetiştirmek gerektiğini belirten Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır da yaptığı konuşmada, “Bir milletin eğitim seviyesi istatistikler, rakamlar değildir. Bir milletin eğitim seviyesi, annelerin eğitim seviyesidir. Bizler okula gideriz, çevremizden etkileşimle bir şeyler öğrenir, kitaplar okuyabiliriz. Ama bu öğrendiklerimizi unutabilir, hatırlamayabiliriz. Ama şu dünyaya gözümüzü açtığımızdan itibaren, annemizden aldığımızı ömrümüzün sonuna kadar hatırlarız” dedi.

Program kapsamında Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ve İstanbul Kalkınma Ajansı Proje İzleme Uzmanı Gökhan Çoban da projenin önemine değinen kısa birer konuşma yaptı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.