Arama bahanesiyle gasp

Arama bahanesiyle gasp

İstanbul'da, gittikleri 5 ayrı iş yerinde polis olduklarını söyleyerek arama yapma bahanesiyle toplam 50 bin lira ile cep telefonları gasp ettikleri ileri sürülen 6 kişi gözaltına alındı.

İstanbul’un çeşitli semtlerinde farklı tarihlerde aynı yöntemle 5 ayrı işyerinden toplam 50 bin lira ile cep telefonları gasp edilmesi olaylarının faillerinin aynı kişiler oldukları belirlendi. Mağdurlar tarafından sabıkalılar albümünden fotoğrafları teşhis edildikten sonra kimlikleri belirlenen bu kişilere yönelik olarak Esenyurt’ta operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda, gasp olaylarını gerçekleştirdikleri ileri sürülen Tarık K.(30), Bünyamin K.(36), Mehmet C.(36), Ahmet C.(30), Gürkan Y.(32) ile bu kişilerden gasp edilen telefonları satın aldığı iddia edilen telefoncu Ümit Ali T. de gözaltına alındı. Bu kişilerle birlikte gasp edildiği anlaşılan 2 adet cep telefonu, gasp edilen kişilere ait kredi kartları, 2 adet sahte sürücü belgesi, 8 adet sahte nüfus cüzdanı ele geçirildi. Şüphelilerin Esenyurt’ta bir hurdacıya gelerek çalışanları sözde gözaltına almaları saniye saniye kameraya yansıdı.

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilerek sorgulamaları yapılan şüphelilerin daha önceden de, gasp, hırsızlık ve uyuşturucu suçlarından sabıkaları oldukları öğrenildi. Gasp olaylarına katıldıkları belirlenen 5 kişi de, emniyete çağrılan mağdurlar tarafından teşhis edildi.

Emniyet müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 6 kişiden Bünyami K. ile Gürkan Y. Tutuklanırken diğerleri ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.