Araplar Türkiye’ye yatırım yapmak istiyor

Araplar Türkiye’ye yatırım yapmak istiyor

İstanbul’daki gayrimenkul kongresine katılan Araplar Türkiye’ye yatırım yapmak istiyor. Körfez ülkelerindeki 185 milyar doların yatırımlarla Türkiye’ye akabileceği belirtiliyor.

Yabancılara gayrimenkul satışını düzenleyen mütekabiliyet yasasının çıkmasının ardından gözler Türkiye piyasasına çevrilirken, İstanbul’da düzenlenen Türk-Körfez Gayrimenkul Yatırım ve İşbirliği Kongresi’ne Araplar adeta akın etti. Kongre, Körfez ülkelerinden 100 milyar dolara yakın fonun temsilcisini İstanbul'da buluşturdu. Suudi Arabistan, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar,Bahreyn, Umman gibi Arap ülkelerinden büyük fonları temsil eden çok sayıda temsilci kongreye katılırken, daha önce başka ülkelere giden 185 milyar dolarlık Arap sermayesinin son yıllardaki performansı nedeniyle Türkiye’ye gelebileceğinin sinyalleri de verildi.

YATIRIMDA SINIR TANIMIYORUZ
Suudi Arabistan’ın en büyük emlak şirketi olan ve yıllık 1 milyar dolara yakın iş hacmi bulunan Abdullatif Al-Nemer Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Shaikh Abdullatif Al-Nemer Türkiye’nin son yıllarda ekonomide yakaladığı yukarı yönlü ivmeyi yakından takip ettiklerini belirterek, Arap işadamları olarak kendilerinin de Türkiye’de yatırım yapacaklarını söyledi.
Son 1,5 yıldır Türkiye’yi yakın takibe aldıklarını belirten Nemer, “İnandığımız her projeye dahil olmak istiyoruz. Türkiye bize güvence verirse bizim yatırım için sınırlamamız olmaz. Ben ülkemde iş yaparken yaşadığım huzur ve güven ortamını burada da bulursam yatırım yapmaya istekli olurum” dedi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.