Arnavutköy Belediyespor'dan müthiş geri dönüş

Arnavutköy Belediyespor'dan müthiş geri dönüş

Arnavutköy belediyesi Hasan Doğan Stadı tarihinde ilk kez bu kadar coşkulu bir kalabalığa ev sahipliği yaptı.

Arnavutköy belediyesi hasan doğan stadı tarihinde ilk kez bu kadar coşkulu bir kalabalığa ev sahipliği yaptı. Hafta içi Arnavutköy Belediyespor başkanı Av. Ercan Üner’in yaptığı jest sonrası stadın yarısını Kocaelispor taraftarlarına ayırması ile Kocaeli taraftar grubu 20 otobüs ile Hasan Doğan stadına geldi.

İstanbul emniyeti bu  maç için teyakkuza geçerken 160 çevik kuvvet, 30 spor büro, 50 toplum polisi ve 4 Toma aracı ile Arnavutköy Hasan Doğan stadı çevresinde kuş uçurtmadı.

Grup harici çevre ilçelerden gelen Kocaeli taraftarları ayrılan bölüme yerleşince otobüsle gelen Kocaeli taraftarları stat dışında kaldı. Maça oldukça yüksek katılım gösteren Arnavutköy halkı açık tribünü tamamını doldurdu. 2200 kapasiteli Arnavutköy stadında futbol şöleni için tüm hazırlıklar tamamlanarak karşılaşma tam saatinde start verdi. İlk dakikalarda konuk ekip baskı kurma çabaları içinde göründü.

Mert Yavuz, Hamza Mutlu ve Sinan Pektemek ile gol arayan Kocaelispor ilk dakikalarda Muaffak olamadı. Karşılaşmanın 6.dakikasında Hamza’nın sağ çaprazdan sert şutu konuk ekibi 0-1 öne geçirdi.

Gol sonrası oyuna hakim olan Arnavutköy Belediyespor kontrolü orta sahada tutmak isteyen Kocaelispor karşısında Ahmet Şen ve Cem Keskin ile kanatlardan baskı kurmaya başladı. 29.dakikada Arnavutköy Belediyespor ceza sahasında yerde kalan Hamza penaltı beklerken itirazlar sonuç vermedi. İlk yarının son dakikalarına kadar her iki takım da gol bölgelerinde basit hatalarla gol kaçırdı.

Karşılaşmanın ilk 45 dakikası 0-1 konuk ekip üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarı oldukça hırslı görünen Arnavutköy Belediyespor baskı üstüne baskı göstermesine rağmen defans hatası sonucu kalesinde gol gördü 0-2 sağ kanattan Hamza ile son çizgiye inen Kocaelispor Hamza’nın yaptığı ortaya Samet Bektaş ters vuruş yapınca topu kendi ağlarına yolladı.

Bu gol Arnavutköy Belediyespor oyuncularını oldukça hırslandırdı. 54.dakikada ceza sahası içinde bekleyen Cem Keskin kritik bir dokunuşla skoru 1-2 ye taşıdı. Bu gol ev sahibi Arnavutköy Belediyespor'a hayat verdi. Golden sonra rehavet gösteren konuk ekip ara ara kontra toplarla rakibini avlama çabaları boş çıktı. Sakat sakat kaleye geçen Anıl Tezcan kalesinde güven verdi. İlerleyen dakikalar maç gerginliğini arttırırken 72.dakikada çift sarı kart gören Sefa Narin takımını 10 kişi bıraktı. Bu pozisyondan kısa bir süre sonra tribün tarafında gelişen ikili mücadelede rakibine arkadan müdahale eden Mert Yavuz da ikinci sarı kartla oyun dışına gönderilince Kocaelispor sahada 9 kişi kaldı. Son dakikalarda oyuna giren Murat Kolburan şutu kaleciyi geçip direkten döndü.

Karşılaşmanın 90+5.dakikasında Aytaç Şahinkaya’dan gelen beraberlik golü sonrası 2-2 eşitlik sağlandı. Santra ile bitiş düdüğü aynı anda geldi. Bir anda tribünler ve saha içinde oyuncular arasında huzursuzluk ve sataşmalar başlayınca oldukça yüksek olan güvenlik önlemleri devreye girdi. Kapalı tribünlerde Kocaeli taraftarlarının sataşmalarına karşılık her iki takım başkanı sahaya çıkarak sakin olmaları konusunda uyarılarına Kocaeli tribünlerinden yükselen hakaretler karşısında üzülen ama tepkisini alkışlayarak gösteren Başkan Üner misafir takım ve seyircileri sahadan güvenli şekilde ayrılana kadar misafirleri ile birlikte stadda bekledi.

Karşılaşma sonrası açıklama yapan Arnavutköy Belediyespor Başkanı Av. Ercan Üner “ Karşımızda rakibimiz olarak gördüğümüz bir o kadar da kızgın olmamıza rağmen dostane ilişkiler içinde olduğumuz büyük camia Kocaelispor'u ağırlamaktan onur duydum. Her maçın kazanan olduğu kadar kaybedeni de olur, sonuçta beraberlik de bir sonuç. Fakat arada bu kadar puan farkı olmasına rağmen şampiyonluk yolunda en iddalı takım görünen Kocaelispor taraftarına bizler başka takımlar gibi toplam seyirci kapasitesinin %5 kısmını ayırmadık.

Dedik ki dostluk kazansın böylesine önemli bir camia seyircisinden yoksun olmasın, stadımız yıkılmış olmasına rağmen kısa sürede yıkılan kısımları onarımını yaparak %50 kapasitede 1000 kişinin üzerinde bir taraftarı ağırladık. Her şey güzel giderken skor değişince Kocaelispor taraftarının maç sonu verdikleri tepki karşısında şok oldum. Arnavutköy Belediyespor camiası çok büyük kalbi olan ve hiçbir zaman misafirine karşı ard niyet beslemeyen elinden geldiğince konukseverliğini ispatlamış büyük bir camiadır. Hak etmediğimiz bu tepki karşısında tribünleri sakinliğe davet için gittiğimiz sırada bizlere yapılan hakaret karşısında üzüldüm alkışlayarak tepkimi göstermek istedi. Böyle olmamalıydı. Diyerek sitemini dile getirdi.

Hakemler: Engin Akar, Ali Osman Ferik, Halil Ay

Arnavutköy Belediyespor: Anıl Tezcan, Serkan Cinaz, Sinan Kayhan, Gür Ege Gürel, Barış Keserci, Samet Bektaş, Ahmet Şen, Fatih Dalgıç, Recep Serkan Çetintaş, Mustafa Kaplan Cem Keskin,

Yedekler:  Berkan Parlak,  Murat Kefeli, Deniz Satılmış, Atyaç Şahinkaya, Sarper Salih Ağca, Mehmet Resul Memiş

Kocaelispor: Kılıçarslan Kopuz,  Kadir Gezer, Kadir Öge,  Murat Soner Başak,  Gökhan Şahin, Burak Süleyman, Sinan Pektemek, Murat Tiraki, Hamza Mutlu,  Sefa Narin, Mert Yavuz

Yedekler: Volkan Mert Korkmaz, Eray Doğan, Murat Kolburan, Ali Berk Tetik, Emirhan Önder, Tunahan Ergül, Yasin Tektaş

arnavutkoy-belediyespor1-002.jpgkocaelispor-001.jpgarnavutkoy-belediyespor2-001.jpgarnavutkoy-belediyespor3-001.jpgarnavutkoy-belediyespor4-001.jpgarnavutkoy-belediyespor5.jpgarnavutkoy-belediyespor6.jpgarnavutkoy-belediyespor7.jpgarnavutkoy-belediyespor8.jpg

 

Haber-Foto : Murat Demirci

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.