"Artık çocuklarıma cevap vermek istiyorum"

"Artık çocuklarıma cevap vermek istiyorum"

Haber için gittiği Suriye'de 198 gündür haber alınamayan gazeteci Beşar Fehmi Kadumi için gazeteciler ve ailesi eylem yaptı. Eylemde gözyaşları içinde konuşan Beşar Kadumi eşi Arzu Kadumi, “Artık ben çocuklarıma cevap vermek istiyorum. Eşimin akıbetini bi

İstanbul ve Ankara’da Suriye temsilcilikleri önünde toplanan gazeteciler, Suriye’ye giden ve 198 gündür haber alınamayan gazeteci Bashar Fehmi Kadumi için eylem yaparak, serbest bırakılmasını istedi. Şişli Nişantaşı'nda bulunan Suriye konsolosluğu önündeki eyleme, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Recep Yaşar, Hürriyet Gazetesi yazarı Tufan Türenç, Basın Enstitüsü Derneği'nin Başkan Yardımcısı Emre Kızılkaya, oyuncu Nur Süer, Bashar Fehmi Kadumi'nin eşi Arzu Kadumi ve gazeteciler katıldı. Eylemde konuşan Arzu Kadumi, “198 gündür evimize düşen ateş kül olmadı. Kor olarak yanmaya devam ediyor. Ben artık eşimin eve dönmesini istiyorum. Suriye Bashar'ı bize geri ver diyen ne kadar çok olursa destek ne kadar çok olursa benim umudum artıyor. Artık ben çocuklarıma cevap vermek istiyorum. Eşimin akıbetini bilmek istiyorum. Hayatta mı? Değil mi? Suriye artık bir ses versin Bashar Kadumi nerede?” Diye konuşarak, gözyaşlarına boğuldu.

Eylemde konuşan Hürriyet Gazetesi yazarı Tufan Türenç ise, "Bu arkadaşımızın ne olduğunu ne durumda olduğunu bir an önce öğrenmek istiyoruz. O bizim meslektaşımız. Oraya sadece mesleğini yapma üzere gitti. Bunun için Bashar'ın serbest bırakılmasını bekliyoruz. Suriye'nin bu konuyla ilgilenmesini istiyoruz” şeklinde konuştu. Uluslararası Basın Enstitüsü'nün Türkiye Ulusal Komitesini oluşturan Basın Enstitüsü Derneği'nin Başkan Yardımcısı Emre Kızılkaya ise, "Bir haberci olan Beşar Kadumi Suriye'de mesleğini yaparken kayboldu. Akıbetinden Suriye yönetimi sorumludur ve derhal açıklama yapması gerekmektedir" şeklinde konuştu. Eylemde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Nur Süer, “Medyada Arzu’nun sesini kimse duymuyordu. Şimdi fark ettiler. Röportaj yapıyorlar ilgileniyorlar. Ne şekilde olursa olsun ailesi Bashar’dan haber bekliyor” ifadelerini kullandı. Suriye'nin Ankara Büyükelçiliği önünde toplanan bir grup gazetecide Bashar Fehmi Kadumi için eylem yaptı. Yapılan konuşmanın ardından "Suriye, Bashar’ı bize geri ver" sloganları atılan eylemde gazeteciler, daha sonra dağıldı.

Al Hurra televizyonu Türkiye muhabiri Bashar Fehmi Kadumi ve kameraman Cüneyt Ünal, yaşanan iç savaşı takip etmek üzere gittikleri Suriye’nin Halep kentinde 19 Ağustos 2012 günü kaybolmuştu. Cüneyt Ünal, 90 gün Suriye yönetimi tarafından hapiste tutulduktan sonra serbest bırakılmıştı. Bashar Fehmi Kadumi’den ise o günden beri haber alınamıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.