Artistik dolandırıcılar tutuklandı

Artistik dolandırıcılar tutuklandı

Kendilerini sanatçı olarak tanıtıp, İstanbul'da günlük kiraladıkları lüks ofislerde dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen 2 kişi polis tarafından gözaltına alındı. Adliyeye rengarenk kıyafetleriyle sevk edilen iki zanlı, tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Beşiktaş'ta polise başvuran C.G., otomobilini satmak isterken dolandırıldığı şikayetinde bulundu. Karakolda ifade veren C.G. "Arabamı satmak için ilan vermiştim. Beni aradılar ve otomobili bakmaya geldiler. Sanatçı görünümleri vardı. Kendilerini sanat atölyesi sahibi olarak tanıttılar. Son derece lüks bir ofisleri vardı. Birlikte notere gittik. Orada beni kandırıp paranı ofiste vereceğiz dediler. Ben de onları inanıp noter satışını imzaladım. Daha sonra büroya geri göndük. Bana bir deste dolar gösterdiler. Büroda beklememi dolarları bozdurup geri döneceklerini söylediler. Ancak uzun süre geçmesine rağmen bir türlü geri dönmediklerinde dolandırıldıklarını anladım." dedi. 

Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızılık Büro Amirliği ekiplerince yürütülen soruşturmada lüks büronun günlük olarak kiralandığı tespit edildi. Çalışmalarda kendilerini sanatçı olarak tanıtan kişilerin, Hüseyin G.(45) ile Sadettin D.(40) olduğu belirlendi. 

Gözaltına alınan zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi. Konuyla ilgili Şinasi D. isimli şahsın yakalanması için çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.