Ashab-ı Aksa, Eyüp'te toplandı

Ashab-ı Aksa, Eyüp'te toplandı

Her ayın son Cuması Kudüs ve Mescid-i Aksa için dua programı düzenleyen Ashab-ı Aksa Platformunun bu ayki durağı Eyüp Cami oldu.

Cuma namazı sonrası gerçekleştirilen programa konuşmacı olarak Araştırmacı Yazar Abdurrahman Dilipak ve dua yapmak üzere Zeytinburnu eski müftüsü Abdullah Cihangir katıldı.

Dilipak sözlerine, “Allah kitabında ne buyuruyor, Allah cahil ve zalim bir topluluğa hidayet etmez. Kıblesi işgal altındayken uyuyan Müslümanın duası kabul olmaz” dedi. İstanbul’un kıbleteyn olduğuna dikkat çeken Dilipak, burada namaza durduğumuzda hem Mescid-i Aksa’ya hem de Kâbe’ye yönelmiş olduğumuzu hatırlatarak ”İstanbul Kudüs’ün kapısıdır” dedi.


Sözlerine “Size bir müjde vermek istiyorum” deyip şöyle devam etti: “Filistin Devleti Birleşmiş Milletlere gözlemci ülke olarak kabul edildi. Birleşmiş Milletlerdeki oylamanın şu önemi var; İsrail için sadece 9 ülke oy verdi. İsrail’den yana dünyada 202 ülkeden yalnızca 9 ülke el kaldırdı. Bunlardan birisi İsrail ve geriye 8 ülke kalıyor. Amerika ve Kanada dışındaki ülkeler doğru düzgün devlet değil, şehir devletleridir, kasaba gibi. İsrail kurulduğu günden bu yana ilk defa dünya ülkeleri tarafından mahkûm edildi. Bu yeni bir tarihin başlangıcıdır. İslam ümmeti yeni bir medeniyetin kurucu önderleri olarak tarih sahnesine çıkmaya hazırlanıyor. Mescid-i Aksa bizim için yalnızca kıble olarak değer taşımıyor. Aynı zamanda bizim için Cihad ve Şehadet mektebidir. Buradan aldığımız derslerle İslam ümmetinin birliği gerçekleşecektir inşallah. Allah bizim ellerimizle zalimi cezalandırmak ve mazlumlara yardım etmek istiyor” diyerek sözlerine son verdi.


Son olarak Abdullah Cihangir'in duasıyla sona eren programda kalabalık sessiz ve olaysız bir şekilde meydandan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.