Asya Feribotu'nu kaçıran Tokcan'ın 25 yıl hapsi istendi

Asya Feribotu'nu kaçıran Tokcan'ın 25 yıl hapsi istendi

Avrasya Feribotu’nun kaçırılması ve Swissotel baskınıyla adını duyuran Muhammet Emin Tokcan hakkındaki çete soruşturması tamamlandı. 25 yıl hapsi istenen Tokcan’ın silah için 'ceket' ve 'tekne' şifrelerini kullandığı belirtildi.


Çeçenlerin Rusya’ya karşı savaşına destek amacı ile 1996 yılında kaçırdığı Avrasya Feribotu ve 2001’deki Swissotel baskınına karışan Muhammet Emin Tokcan ile 24 kişi hakkındaki soruşturma tamamlandı. Savcı Hüseyin Aksoy tarafından hazırlanan 24 sayfalık iddianamede Ünal Mısırlıoğlu, Barbaros Yılmaz, İlhan Ertem, Galip Kayı, Erol Ekiz ve Hasan Ali Mısırlıoğlu müşteki olarak yer aldı.

İddianamede, şüpheliler 13 ayrı eylemden sorumlu tutuluyor. Şüphelilerden Muhammet Emin Tokcan’ın suç işlemek amacıyla çete kurduğu ve şüpheliler Ahmet Kartal ve Ali Tokcan ile birlikte çeteyi yönettiği vurgulandı. Çetenin ‘nitelikli yağma, yargı görevini etkileme, görevi kötüye kullanma, silah ticareti’ gibi suçlara karıştığı anlatıldı.

Şüphelilerin silah ticareti yaparken şifreli konuşmalar yaptığı ifade edilen iddianamede, lider olduğu öne sürülen Tokcan’ın telefon görüşmelerinde ‘bana 5 tane ceket lazım’, ‘5 tane tekne lazım havalar ısınmadan. Sonra pahalanıyor’ ifadeleriyle silah alımını konuştuğu kaydedildi.

İddianamede, Muhammet Emin Tokcan’ın 'suç işlemek amacıyla çete kurmak, 6 kez silah bulundurmak, silah satmak' suçlarından 8,5 yıldan 25 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Diğer şüphelilerin de benzer suçlardan cezalandırılması talep edildi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.