Atatürk Havalimanı'nda Eylem

Atatürk Havalimanı'nda Eylem

Havacılık personeline grev yasağı getiren yasa teklifini protesto eden Hava-İş Sendikası üyelerinin sabah saatlerinde başlattıkları iş bırakma ve iş yavaşlatma eylemi sürüyor.


Atatürk Havalimanı'nda uçuş ekibinin giriş çıkış yaptığı kapının önünde toplanan hostesler, kabin memurları ve diğer çalışanlar, alkış ve ıslıklarla eylem yapıyor. Atatürk Havalimanı geliş katında bir basın açıklaması yapan Hava-İş Sendikası Teşkilatlanma Sekreteri Kaya Sayın, "Ülkemiz tarih boyunca havacılık hizmetlerinde hiçbir şekilde grev yasağı olmamış, bu sektörde dünyanın en geri ülkelerinde bile grev yasağı bulunmamaktadır. Ancak TBMM'ye verilen içinde korsan taksiler, itfaiye erlerinin özlük hakları bulunan Torba Yasa teklifinin içine evrensel, Anayasal en temel demokratik işçi hakkı olan grev hakkını yasaklayan bir madde ilave edilmiştir" diye konuştu.

Hava-İş Sendikası olarak TBMM ve milletvekillerine seslenen Teşkilatlanma Sekreteri Kaya Sayın, "Hava İş ve üyeleri yaşa dışı hiçbir eylem veya işlem içinde değildir. Hukuk zemininden ayrılan biz değiliz mağdur edilen biziz. İnanıyoruz TBMM de sağduyulu milletvekillerimiz bugün bu hakkımızın ortadan kaldırılmasının adaletsizliği ve hakkaniyetsizliğini anlayacak bizleri mutlu edecektir" şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.