Atatürk'e şiir yazdılar, altın kazandılar

Atatürk'e şiir yazdılar, altın kazandılar

Ataşehir Belediyesi tarafından 10 Kasım Atatürk’ü Anma ve Atatürk Haftası kapsamında düzenlenen “Mustafa Kemal’i Düşünüyorum” isimli şiir okuma yarışmasının finali yapıldı.

 Ataşehir Belediyesi tarafından 10 Kasım Atatürk’ü Anma ve Atatürk Haftası kapsamında düzenlenen “Mustafa Kemal’i Düşünüyorum” isimli şiir okuma yarışmasının finali yapıldı.

Ataşehir Belediyesi tarafından 10 Kasım Atatürk’ü Anma ve Atatürk Haftası kapsamında “Mustafa Kemal’i Düşünüyorum” isimli şiir okuma yarışmasının finali, 09 Kasım Cuma günü saat:12.00’da Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde gerçekleşti. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve başkan yardımcılarının izlediği yarışmanın finalinde, öğrencilerin; öğretmenleri, aileleri ve arkadaşları da salonda yerlerini aldı.

‘ÇOCUKLARIMIZ SAHİP ÇIKIYOR’

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, yarışmaya katılan tüm öğrencilerin birinci olduğunu belirterek, “Bu salonda Atatürk’e ve Cumhuriyet’e sahip çıkan çocuklarımız var. Onlara yürekten inanıyor ve güveniyorum” dedi. Jüri Başkanı Ataol Behramoğlu ise, ailelerin çocuklarına şiiri sevdirmesi gerektiğine vurgu yaptı. Ayrıca Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, jüri üyelerine yarışmaya katkıda bulundukları için teşekkür plaketi verdi.

KAZANANLAR

Yarışmanın elemeleri sonucunda finale katılmayı hak kazanan 26 finalist, ilk üçe girebilmek için ellerinden gelen bütün çabayı ortaya koydu. Yarışma sonucunda,  birinciliği Özel Ataşehir Doğa Koleji İlköğretim Okulu’nda Öyküm Ada Tuzak, ikinciliği Ataşehir Piri Reis İlköğretim Okulu’nda Sinem Polat, üçüncülüğü de Özel Ataşehir Adıgüzel İlköğretim Okulu’ndan Duru Okay kazandı. Mansiyon ödülünü ise Yeni Çamlıca Lemanana İlköğretim Okulu’ndan Zeynep Su Çakır kazandı.

ALTIN VERİLDİ

Yarışmada; birinci olan öğrenciye 1 tam altın, ikinci olan öğrenciye 1 yarım altın, üçüncü olan öğrenciye de 1 çeyrek altın hediye edildi.   Mansiyon ödülü alan öğrenciye, abonelik ücreti Ataşehir Belediyesi tarafından karşılanmak üzere 1 yıllık Çocuk Bilim Dergisi aboneliği verilirken, yarışmaya katılan tüm öğrencilere de şiir kitabı armağan edildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.