Atık Yağlar Mutfak Bütçesine Katkıya Dönüşüyor

Atık Yağlar Mutfak Bütçesine Katkıya Dönüşüyor

Beylikdüzü Belediyesi geri dönüşüm projesi kapsamında beş litre atık yağ getirene 1 litre Ayçiçek yağı hediye ediyor.

 Katı atık dönüşümünde İstanbul’daki ilçeler arasında ilk sırada yer alan Beylikdüzü Belediyesi, geri dönüşüm projeleri ile örnek olmaya devam ediyor. Evlerdeki atık bitkisel yağların toplanarak, elektrik enerjisine dönüştürülmesi hedeflenen projede ayrıca, '5 litre Atık Bitkisel Yağ Verene 1 litre Ayçiçeği Yağı Hediye' uygulaması ile mutfak bütçesine katkı sağlanıyor.


Beylikdüzü Belediyesi vatandaşların mutfak bütçelerini düşünüyor. 5 litre atık bitkisel yağa 1 litre Ayçiçek yağı hediye edilen kampanya sayesinde evlerde kullanılan bitkisel yağlar, atık hale geldikten sonra Beylikdüzü Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri ve anlaşmalı firma yetkilileri tarafından toplanıyor. Toplanan atık bitkisel yağlar elektrik enerjisine dönüştürülmek için depolanıyor.


Atık yağlar biodizel yağlara dönüştürülecek

Proje sayesinde denizlerde büyük kirlilikle ve evlerde de kanalizasyon tıkanıklarına neden olan atık yağlar doğaya salınmadan toplanarak, geri dönüşüm merkezlerinden Biodizel yağlara dönüştürülüyor. Doğaya salınan 1 litre atık yağ, bir milyon litre temiz suyu kirletebiliyor. Bu geri dönüşüm projesi ile hem ekonomiye hem de çevreye büyük katkıda bulunuluyor. Belediye yetkilileri uygulamanın sağlıklı ilerlemesi için konuyla ilişkin bilgi paylaşımının yanı sıra Beylikdüzü sakinlerine broşür de dağıttı.
 
'Ev hanımlarımıza büyük görev düşüyor'

 Atık bitkisel yağ toplama projesi sayesinde hem çevreye hem de ekonomiye büyük katkıda bulunacaklarını belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, bu projede en büyük görevin ev hanımlarına düştüğünü söyledi. Mutfakta kullanılan bitkisel yağların kullanıldıktan sonra giderlerden dökülmemesi gerektiğine değindi. Başkan Uzun “Ev hanımlarımız yemeklerinde kullandıkları yağlardan arta kalanları mutfaktan atık olarak artık dökmeyecekler. Bu sayede hem çevreyi ve denizlerimizi daha temiz tutacağız, hem de ev ve ülke ekonomimize katkıda bulunacağız” dedi.

Vatandaşlar uygulamadan memnun
 Vatandaşlar da uygulamadan oldukça memnun dolduklarını dile getirdi. Bundan sonra atık yağları biriktireceklerini ifade eden vatandaşlar, az da olsa aile bütçelerine katkı sağlamanın yanı sıra, ekonomiye de katkı sağlayacaklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.