Atlas Spor’da hedef çok büyük

Atlas Spor’da hedef çok büyük

2017 yılında kurulan ve resmi liglerdeki ilk sezonununda İstanbul 2. Amatör Lig’de mücadele eden Atlas Spor’un Teknik Sorumlusu ve aynı zamanda CEO’su Mehmet Berk Güngör

2017 yılında kurulan ve resmi liglerdeki ilk sezonununda İstanbul 2. Amatör Lig’de mücadele eden Atlas Spor’un Teknik Sorumlusu ve aynı zamanda CEO’su Mehmet Berk Güngör yeni sezonda süpriz yaparak İstanbul Süper Amatör Lig’den, Fatih temsilcisi İstanbul Malatyaspor’un tüm haklarını satın alarak takımının Süper Amatör Ligde yarışmasını sağladı.

Sezonun ve Süper Amatör Ligin flaş takımı olan Atlas Spor hakkında bilinmeyenleri, Teknik Sorumlusu ve CEO’su Mehmet Berk Güngör’e sorduk.

2.Amatör Ligde takımınız varken neden SAL’dan takım aldınız?

Aslında projemiz içinde Süper Amatör Lige veya Bölgesel Amatör Lige geldiğimizde alt liglerde bir takım kurup bu kurduğumuz takımı, pilot takım yapma düşüncemiz vardı. Ancak ligin sonuna geldiğimizde kurumsal yapımız ve teknik düşünce olarak bu lige ait olmadığımızı düşündük. Burda bir stratejik hamlede bulunduk, buda bize zaman kazandırdı fakat projemiz bir sekteye uğramadı. Mevcutta 2.Amatör Ligdeki takımımızı koruyarak liglere katılmaya karar verdik. Süper Amatör Lig takımı, İstanbul Malatyaspor Kulübünü, yönetimini ve derneğini devraldık. İsim değişikliğine giderek iki takımla liglerde mücadele edeceğiz. Projemiz aynen devam ediyor.

Takımı kurarken futbolcu alırken ve ekibinizi seçerken nelere dikkat ettiniz?

Bu bana en çok sorulan sorulardan birisi oluyor, bunu ilerleyen dönemlerde hikayeleştirmeyide planlıyorum. Çok ciddi bir 3 aylık süreç var burada, özellikle 2 haftası geceli gündüzlü geçmiştir. Ciddi derece oyuncu tarama ekibi ile çalışan birisiyim. Burda güvendiğim kulübüm bünyesinde 5-6 adet profesyonelim var. 68 oyuncu ile görüşme yaptık, 20 tanesi ile anlaşma yaptık. Burda yetenek, portföy, oyuncu geçmişine çok önem versemde, kişilik karakter gelişime açıklık ve buna benzer konulara dikkat ederek transferleri bizzat ben yaptım.

Amatör camianın yabancısı olduğu CEO kelimesi için neler söyleyeceksiniz

Biz bir proje kulübü ve takımıyız. Geçmişte alışıla gelmiş buna benzer maddi gücü iyi olan kulüpler çıkmıştır ve başarı gelmeyince 1-2 sezon sonra liglerden çekilmişlerdir. Bizi bunlara benzetmesinler. Derneğimize bağlı olarak Spor A.Ş.’miz var, yani bir şirket kulübüyüz. Ben bu şirketin Yönetim Kurulu Başkanıyım, aynı zamanda Tüm Takımlar Teknik Direktörüyüm. Yani Atlas Spor Kulübünün tüm yaş grupların bağlı olduğu teknik adam pozisyonundayım. Özeline indiğimizde Atlas Spor’un A Takım Teknik Direktörüyüm. Üzerinde vekaletende kurduğumuz yapıya uygun Futbol Gelişim Direktörlüğü var, oda şu anda geçici olarak bende. İlerleyen dönemlerde dahada gelişip dağılacak. CEO pozisyonum devam edecek, ancak bir yardımcı atayarak tamamen sahaya kanalize olacağım. Şirket olduğumuz için Yönetim Kurulu Başkanlığından dolayı böyle bir kararımız var. 20 yıllık sözleşmelerimiz, kalıcı ve büyük sponsorluklarımız bu işin ne kadar ciddi bir proje olduğunun göstergesidir. Tabiki alışık olmadığımız için insanlara biraz garip geliyor.

45 kişilik kafileyle kampa gittiniz süreç nasıl geçti?

Bolu Gerede’de kampımızı yaptık. Kamp yaptığımız otelin müdürüde sayı konusunda şaşkınlığını dile getirdi. Bizden önce Konyaspor 54 kişilik kafile ile oteldeymiş, biz 45 kişi ile kamp yaptık. Kadromuz geniş, profesyonel bir kurgu ile ilerliyoruz. Teknik ekibimde baş yardımcı antrenörüm, kondisyonerim, atletik performans analiz hocam, maç analiz performans hocam, kaleci antrenörüm, spor psikoloğum, spor diyetisyenim, fizyoterapistim, masörüm, malzemecim, genel kaptanlarım, idari menejerim, mentörüm, takım şöförü vs gibi kalabalık bir ekiple çalışıyoruz. Ayrıca bizim iç iletişim ekibimiz medya departmanımız var bu ekibimizde burdaydı. İnsan kaynaklarında yer alan arkadaşımızda bizimle beraberdi. Böyle olunca 45 kişilik bir kafile ile kampımızı gerçekleştirdik. Zaten sporcu kadromuzu 28 kişi olarak belirlemiştik. Burdan bile bizim ne kadar kurumsal ve profesyonel çalıştığımızı insanlar görebilirler. Ciddi şekilde görev dağılımı ve iş bölümü var, kalabalık bir ekiple çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Takımın hedefi nedir?

Güzel bir grup güzel bir fikstür çektiğimizi düşünüyorum. Maçların hiç birisi oynanmadan kazanılmıyor, sahaya çıkıp kazanarak alacağımız puanlarla şampiyonluk yolunda ipi çekeceğiz. Hedef takımız ve bunun farkındayız. Amacımız sadece şampiyonluk değil, bizim Atlas Yıldız spor takımımızla beraber bir üst lige çıkmaktır asıl hedefimiz. Bunu başarırsak kendimi ve oluşturduğum bu yapıyı o zaman başarılı bulacağım. Süper Lig’e uzanan bir hedef belirledik. Önümüzdeki sezon bu takımla BAL’a çıkarsak 3. Ligi hedefleyen bir takım yaparak yolumuza devam edeceğiz. Bu vesile ile amatör camia ile şunu paylaşmak istiyorum, eğer bu takım BAL’a çıkamazsa yine aynı hedef, yine aynı coşku ve arzu ile yolumuza devam edeceğiz.

Sezona süper başladınız 2 maç 2 galibiyet ve liderlik..

Evet beklediğimiz şekilde lige mükemmel bir giriş yaptık. Tamamen yeni bir ekip olan takımımın aldığı iki galibiyetle liderlik koltuğuna oturması beni çok mutlu etti. Bu liderlik tamamen futbolcu ve teknik kadromun özel olarak seçilmiş kişilerden oluşmasının sonucudur. Atlas Spor olarak bizleri tam anlamıyla hazır olduğumuzda daha iyi yerlerde göreceksiniz. Biz her rakibimize aynı saygıyı duyarak fair-play çerçevesinde çalışmalarımıza tüm ciddiyetimizle devam edeceğiz.. açıklamasını yaptı. Bizde Atlas Spor’a ve Teknik Sorumlusu Mehmet Berk Güngör’e başarılar diler, verdiği samimi açıklamalardan dolayı çok teşekkür ederiz.

Murat Nazik

mehmet-berk-gungor-002.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.