Avcılar'da kaçak taksi bezdirdi

Avcılar'da kaçak taksi bezdirdi

Avcılar metrobüs durağı önünde 'korsan' durak oluşturan ticari taksiler, her gün yüzlerce kez ters yöne girerek trafikte can güvenliğini tehlikeye sokuyor.

Avcılar'daki farklı duraklara ait olan 15 civarında taksi, E-5'in Firuzköy ve Esenyurt yol ayrımlarının olduğu tehlikeli bölgeyi korsan durak haline getirerek özellikle akşam saatlerinde yoğun trafiğe sebebiyet veriyor. Korsan durağa başka taksiler yaklaştırılmadığı için günün her saati müşteri yoğunluğu yaşanıyor. 

Şoförler, yolcuyu indirdikten sonra Denizköşkler tarafından dönüp gelmek yerine, durağa İstanbul Üniversitesi Kampüsü'nün önünden ters yöne girerek ulaşmayı tercih ediyor. Bu şekilde hem zaman yakıt tasarrufu yapmış oluyorlar! Araçlar, yaklaşık 500 metrelik mesafeyi bazen arka arka, bazen de düz bir şekilde kat ediyor. Her gün defalarca aynı yöntemi kullandıkları için normal seyir halindeki araçların içinde bile ustalıkla manevra yapıp durağa yanaşıyorlar. 

ZABITA ANLATIYOR
Vatandaşların şikayetine rağmen polis ve zabıta ise hem korsan durağa hem de ters yöne girmeye bir müdahalede bulunmuyor. İsminin yazılmasını istemeyen bir zabıta görevlisi, zaman zaman ceza yazdıklarını, fakat bu cezanın belediye encümeninin onayına sunulduğunu, bu sürecin de bir-iki ayda sonuçlandığını söylüyor. Aynı görevli, bazen trafik polislerinin geldiğini, her şeyi görmelerine rağmen bir şey yapmadıklarını ifade ediyor. 

Vatandaşlar ise hem trafiği engelleyen hem de can güvenliğini tehlikeye sokan bu araçlara dur denilmesini istiyor. 

Ayrıca, aynı noktaya akşam saatlerinde yanaşan bir kamyonet de korsan taksilerin trafiği yoğunlaştırmasına katkıda bulunuyor. Kamyonet sahibi, mevsimine göre erik, üzüm, armut, nar gibi meyveler satıyor. Polis ve zabıta, bu araca da bir şey yapmıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum