Avcılar'daki ölüme Topbaş'tan açıklama

Avcılar'daki ölüme Topbaş'tan açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, sabah saatlerinde Avcılar’da meydana gelen metrobüs yolunun çöktüğü yerde incelemelerde bulundu.

  

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, Avcılar-Beylikdüzü metrobüs hattı çalışmaları sırasında meydana gelen ve 1 işçinin ölümüne, 2 işçinin de yaralanmasına neden olan kazaya ilişkin, "Hizmet ederken bu acıları da yaşıyoruz maalesef" dedi.

Metrobüs manevra yolu çöktü

Olay yerine metrobüsle gelerek incelemelerde bulunan Topbaş, kazada hayatını kaybeden işçinin ailesine başsağlığı dilediğini belirtti.

Topbaş, "Büyükşehir'de yapılan birçok işin içerisinde zaman zaman kazalar oluşuyor. Sabah 5 buçuk sularında buradaki daha önce viyadük olarak yaptığımız ama şimdi Beylikdüzü'ne gitmek için metrobüslerin geçişini sağlayacak sistemi kaldırmak adına yapılan çalışma sırasında, maalesef bir kaza ortaya çıkıyor. Vincin komutasının sistemindeki ve operatördeki hatalar üst üste gelince, üç tane çalışan arkadaşımız burada bu düşen parçanın tesiri altında kalıyorlar. Bir tanesi hayatını hastanede ya da yolda kaybediyor" diye konuştu.

Bir işçinin ameliyata alındığını ve yoğun bakımda bulunduğunu, diğer yaralı işçinin ise hayati tehlikesinin olmadığını belirten Topbaş, bütün bu çalışmaların şehrin trafiğini rahatlatmak adına yapılan çalışmalar olduğunu kaydetti.

Kadir Topbaş, şöyle devam etti: "Bunları yapmak mecburiyetindeyiz. Bunlar birer mühendislik işidir ve bu kadar ağır parçaları vinçlerle kaldırırken çok dikkatli çalışmak gerekir. Tedbirler alındığından bahsediliyor ama bir yerdeki bir dikkatsizlik işte bir hayata mal oluyor."

"Olası bir kaza..."

Mühendislikte temel ilkenin riskleri sıfırlamak olduğunu söyleyen Topbaş, "Yani burada kaderciliğin ötesinde tedbir boyutu önemli. Tabii ki yapılan çalışmalarda arkadaşımın ifadesine göre her türlü çalışma stratejilerinin nasıl olması gerektiğini, bunları kaldırırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini daire başkanımız, yüklenici firma ya da müteahhit, bu işleri yapan taşeronlarla görüşmeler yaptığını, bunları anlattıklarını söylüyor. Ama sonuçta burada bir ölüm hadisesi var, olası bir kaza var" diye konuştu.

Ramazandan önce söz konusu hattı açmak için işçilerin yoğun şekilde çalıştıklarını anlatan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: " Maalesef üzücü, ciddi bir rahatsızlık bizim için tabii ki. Hizmet ederken bu acıları da yaşıyoruz maalesef. Bu bizi, çalışan arkadaşlarımızı, her birimizi, görev yapan bütün belediyelerimizi derinden rencide ediyor, üzüyor. Bedelleri ağır bu işlerin, kolay işler değil. İstanbulluların rahat etmesi ve trafikteki sıkıntıyı çözmek adına gece-gündüz, 24 saat çalışıyoruz, ama kolay değil maalesef üzücü olay ortaya çıktı."

Metrobüs seferlerinde bir aksama olup olmayacağı yönündeki soru üzerine, Topbaş, "Şu anda metrobüs hatlarında bir aksama, problem yok. Ben de gelirken metrobüsle geldim. Çok daha rahat geldim. Yalnız Avcılar istikametine İstanbul'dan gelen vinçlerin çalışma sebebi ile biraz yoğunluk yaşandı. Şu an normale dönüyor. Biz de yoğunluğu bildiğimiz için metrobüsle geldik" yanıtını verdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.