Avrupa’ nın ilk Engelli Start-up forumu gerçekleşti

Avrupa’ nın ilk Engelli Start-up forumu gerçekleşti

İSTKA ve Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen “EE-Ticaret/Engelsiz e-ticaret” projesi kapsamında Melek Yatırımcılar Derneği desteği ile “Engelliler Start-up Forumu” İstanbul'da düzenlendi.

Avrupa’ da ilk kez düzenlenen forumda engelliler hazırladıkları projeleri Melek Yatırımcılarla buluşturdu. Bir yıl süren ve 600 engellinin e-ticaret sektörüne kazandırılması hedeflenerek yürütülen ee-Ticaret/engelsiz e-ticaret projesinden e-ticaret uzmanı olarak mezun olan engelliler, girişimci olmak için e-projelerini hazırladılar. Türkiye’ nin çeşitli illerinden proje hazırlayan engelli girişimci adayları 12 Haziran’ da Melek Yatırımcılar Derneği üyelerine projelerini anlattılar. Yapılan ön değerlendirmede projeleri başarılı bulunan engelliler, “Engelli Start-up Forumuna” katılmaya hak kazandı. 

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Avrupa’ nın ilk “Engelli Start-up Forum’unda” engelliler projelerini melek yatırımcılara anlatarak yatırım almaya çalıştı. 

Girişimci adayları ve projeleri:
*E-Taze- Asuman SARAÇOĞLU
*Organik Fast Food&Restaurant- Erhan KOÇAK-Necmettin SELÇUK
*Siber Yazılım- Ozan OKTAY
Profesyonel iş planları ile e-projelerini anlatan engelli girişimci adayları, iş fikirlerinin geliştirilmesine yönelik bilgileri dikkatle dinlediler. 

Forum’ da; Türkiye Beyazay Derneği Yön. Krl. Bşk. Lokman Ayva, EE-Ticaret İletişim Koordinatörü ve KadınlarArası Derneği Yön. Krl.Bşk. Neslihan Özpolat, Melek Yatırımcılar Derneği Yön. Krl. Bşk. Baybars Altuntaş, Melek Yatırımcılar Derneği’nden; Özel Oytun Türkoğlu, Firuz Özlük ve Murat Karataş hazır bulundular. Forumda farklı konularda iş fikirlerini Melek yatırımcılarla paylaşan engelliler heyecanlı dakikalar yaşadılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.