Aylin Kotil AK Parti Adayını Yakaladı

Aylin Kotil AK Parti Adayını Yakaladı

Gezici Araştırma Şirketi'nin anketine göre; Beyoğlu'da sosyal demokratların desteğini arkasına alan Aylin Kotil, AK Parti adayıyla oyunu eşitledi.

    Gezici Araştırma şirketinin İstanbul'un Beyoğlu, Eyüp, Ümraniye ve Maltepe ile İstanbul ve İzmir il geneli son anket çalışmalarını tamamladı.

AYLİN KOTİL KAZANMAYA YAKIN

    İstanbul ilçeleri ile ilgili yapılan son ankete göre Başbakan Erdoğan'ın semti Beyoğlu'nda ilginç bir sonuç çıktı. Anket sonucuna göre Gezi olaylarının yoğun olarak yaşandığı Beyoğlu'nda Belediye başkanlığı muhrünü CHP adayı Aylin Kotil teslim almaya daha yakın.

NEDENİ SOSYAL DEMOKRATLAR

   Bunun nedeni ise 2009 seçimlerinde adaylarının kazanamayacağı düşünen sandığa gitmeyen sosyal demokratlar. Eğitim ve gelir seviyesi yüksek olan ve Gümüşsuyu civarında oturan bu seçmen kitlesi fikirlerini değiştirmiş olacak ki, bu kez sandığa giderek sonucu değiştirmek istiyor.


RÜZGAR TERSİNE DÖNDÜ

    Gezici Araşırma Şirketinin anketlerde elde ettiği sonuçlara göre Beyoğlu'nda ilginç bir durum yaşanıyor. 2009 seçimlerinde Beyoğlu halkının eğitim ve gelir durumu yüksek yaklaşık yüzde 20'si kazanamayacağını anlayınca sandığa gitmedi. Fakat durum bugün farklı. Aylin kotil'in kazanacagına inanan seçmen sandığa gitmeye karar verdi. Bu da seçim yarışında CHP-AK ikilemini Kotil lehine değiştiriyor.

İşte Beyoğlu'nda yapılan anketin sonuçları;


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.