Aylin Kotil, Beyoğlu Belediye Başkanlığı'na Aday Olacak

Aylin Kotil, Beyoğlu Belediye Başkanlığı'na Aday Olacak

Mustafa Sarıgül'ün eski eşi Aylin Kotil'in Beyoğlu Belediye Başkanlığı'na aday olacağı iddiası kulislere bomba gibi düştü.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile 15 yıllık evliliğini tek celsede bitiren Aylin Kotil siyasete atılıyor. Yüzde onluk seçim barajının düşürülmesi için Ankara'ya yaptığı yürüyüşle dikkatleri üzerine çeken Aylin Kotil, belediye başkan aday adayı olacağı iddia ediliyor.

 

Kotil, cuma günü saat 14.00′te CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adaylığını kamuoyuna duyuracağı söyleniyor. Kotil, Beyoğlu İlçe Örgütü'nde basın toplantısı düzenleyecek.


Seçim barajının düşürülmesi için yürüyüş yapan Kotil, konuyla ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer vermişi: "Seçim barajının kaldırılması için yürüyorum İstanbul'dan Ankara'ya. Böyle bir bilinç zaten vardı. Birçok insan seçim barajından rahatsız. Amacım, daha fazla bilinç uyandırmak ve iktidara bu konuda daha duyarlı olmasını sağlamak ve barajı indirtmek. Bir an aklıma geldi. Düşünülerek yapılmış bir şey değil. Seçim barajı beni çok uzun zamandır rahatsız ediyordu. Evde salata keserken, işte çalışırken, yemek yaparken hep aklımda, o arkada bir yerdeydi seçim barajı. Çünkü Avrupa ülkelerinin hiç birinde böyle yüksek baraj yok."

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.