Aynı mahallede yaşayan Türk ve Ermenilerden kardeşlik vurgusu

Aynı mahallede yaşayan Türk ve Ermenilerden kardeşlik vurgusu

Fatih’te, yılardır birlikte yaşayan Türk ve Ermeni kökenli vatandaşlar, birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yaptı. Geçtiğimiz günlerde uğradığı saldırıda yaralanan Sultan Aykar’ın kardeşi Agop Yelegen de olayın münferit bir gasp olayı olduğunu, altınd

Samatya’da Ermeni kökenli vatandaşların son zamanlarda uğradığı saldırılar kafaları karıştırdı. Bazı basın yayın organları olayları Ermenilere yönelik bilinçli saldırılar olarak gösterdi. Özellikle Samatya’da yıllardır birlikte yaşayan Türk ve Ermeniler ise durumu farklı yorumluyor. Aralarındaki dostluk ve kardeşliğe vurgu yapan Türk ve Ermeniler, saldırıların münferit olaylar olduğunu savundu.

‘OLAY GASP GİRİŞİMİ ALTINDA BAŞKA ŞEY ARAMASINLAR’

Samatya’da evine girerken kimliği belirsiz kişinin saldırısı sonucu yaralanan Sultan Aykar’ın (83) kardeşi Agop Yelegen de olayları değerlendirdi. Ablasının başına gelenleri anlatan Yelegen, olayın sadece bir gasp girişimi olduğunu ve kimsenin olayın altında başka şeyler aramaması gerektiğini vurguladı. Yıllardır Türklerle beraber yaşadıklarını hatırlatan Agop Yelegen, çoğu müşterisinin Türk olduğunu söyledi. Terzilik yapan Yelegen’in dükkanındaki Atatürk resimleri de dikkat çekti. Senelerdir konu komşu hep bir arada yaşadıklarını ifade eden Yelegen, aralarında ayrılık gayrilik olmadığını sözlerine ekledi.

‘İYİ GÜNDE DE KÖTÜ GÜNDE DE HEP BERABERİZ’

Samatya semtinin de bağlı bulunduğu Kocamustafapaşa Mahalle Muhtarı Adem Akdemir, 19 yıldır muhtar olduğunu ve mahallede Türk ve Ermeni kökenli vatandaşların kardeşçe yaşadıklarını ifade etti. Türk ve Ermenilerin aynı apartmanda beraber oturduğunu aktaran Akdemir, aralarında hiçbir sorun bulunmadığını dile getirdi. Herkesin iyi ve kötü gününde birbirinin yanında yer aldığını söyleyen Akdemir, son günlerde Ermeni kökenli vatandaşlara yönelik saldırıların kendilerini çok üzdüğünü söyledi. Adem Akdemir, görüştüğü Ermeni kökenli vatandaşların az da olsa tedirgin olduğunu ancak saldırıları münferit olaylar olarak gördüğünü belirtti.

Samatya’da 55 yıldır dükkanları bulunduğu bilgisini veren Erol Ülkü de Türklerin de Ermenilerin de gerek dini gerekse milli bayramlarda birbirlerini ziyaret ettiğini ifade etti. Çocukluğunu Ermeni arkadaşlarıyla geçirdiğini belirten Ülkü, son günlerde medyada yer alan Ermenilere yönelik saldırı haberlerinin kendilerini üzdüğünü dile getirdi. Ülkü, “Bizim aramızda sıkıntı yok olmadı da” dedi.

Kemal Dikici adlı esnaf da eskinden beri Ermeni kökenlilerle sorunsuz olarak yaşadıklarını yaşamaya de devam ettiklerini ifade etti. Dikici, Ermenilerle dostluklarının ve komşuluklarının sorunsuz devam ettiğini belirtti.

‘YAN YANA BULUNAN CAMİ İLE KİLİSE KARDEŞLİK GÖSTERGESİ’

Samatya’da taksicilik yapan Mustafa Altın ise Müslüman olmasına rağmen çoğu arkadaşının Ermeni olduğunu aktardı. Küçüklükten beri Ermenilerle büyüdüğünü dile getiren Altın, kimi zaman annesine ‘mama’ dediğini söyledi. Yan yana bulunan kilise ile camiyi gösteren Mustafa Altın, bunun kardeşlik ve hoşgörünün kanıtı olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.