Babayiğit bağışçı 2008 yılında verdiği çeki ödeyemiyor.

Babayiğit bağışçı 2008 yılında verdiği çeki ödeyemiyor.

Beylikdüzü Kültür Merkezi'nin yapımında kullanılmak üzere 2008 yılında Marca City AVM sahiplerince Beylikdüzü Belediyesi'ne ivazlı bağışlanan 1 milyon dörtyüz ellibin TL. tutarındaki çek ödenmeyince, Belediye Meclisi'nde gündem konusu oldu

Şartlı olarak toplamda 3 milyon ikiyüz kırkbin TL . bağışta bulunan bağışçı, taahhüdünün bir kısmını ödeyemeyince, Beylikdüzü Belediyesi'nin kasasında bulunan çeklerin iadesi için başvuruda bulundu. 2008 yılında Meclis kararıyla kabul edilen şartlı bağışın bir kısmını ödeyemeyeceğini belirten bağışçı, gerekçe olarak da ekonomik sıkıntısını ileri sürdü.

Konunun Meclis gündeminde ele alınması sırasında söz isteyen CHP Meclis üyesi H. İbrahim Akpınar, "Belediye, bir kamu kurumudur, ticarethane değildir. Bu bağış neyin karşılığında alınmıştır, bağış yapana nasıl bir karşılık sağlanmıştır. Bu tip ilişkilere belediye olarak girmeyin, almayın da vermeyin de" tarzında eleştiriler yöneltti.


AK Parti Meclis üyesi İsmail Yalçın ise sözkonusu bağışın 2008 yılında Meclis kararıyla kabul edildiğini, CHP Meclis üyesi Akpınar'ın da o dönem Meclis üyesi olduğunu belirtti, "Bağışçı, işlerinin kötü gittiğini söyleyerek bu nedenle taahhüdünü gerçekleştiremeyeceğini ifade ediyor, bu gayet normal. Daha önce de ertelenme yapıldığı halde ödeyemedi" dedi.

Meclis kararlarının iptalinin yargıdan geçtiğinin altını çizen MHP Meclis üyesi Veli Özdemir ise, "Biz bu konuda karar alamayız. Alırsak da suç işlemiş olur, Ağır Ceza Mahkemesi'nde zimmet suçundan yargılanırız" uyarısında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.